FRISSÍTÉS

Cikkünk megjelenését követően nem sokkal a Mainz hivatalos oldalán is bejelentette, hogy további egy évvel meghosszabbították Szalai Ádám szerződését.

– Már nagyon várom az újabb évet Mainzban, különösen az előző szezon második fele után, ami hihetetlenül sikerült. A kemény munka meghozta gyümölcsét, együtt, csapatként, szinte a lehetetlennek tűnő helyzetünk ellenére is sikerült bebetonoznunk a helyünket a bajnokságban. Most szeretnék tenni azért, hogy a következő Bundesliga-szezonban az első játéknaptól kezdve úgy szerepeljünk, amilyennek a szurkolóink ismerik és szeretik a klubot. Kedves mainziak – hamarosan újra találkozunk a stadionunkban! – nyilatkozta a klubhonlapon Szalai.


KORÁBBAN ÍRTUK

Hetek óta téma a német sajtóban is Szalai Ádám jövője, miután a Mainz 33 éves támadójának nyáron lejár a szerződése. Kinti sajtóhírek szerint a magyar válogatott Eb-szereplését követően kerül pont a csatár ügyének végére, ám a Bild legfrissebb információja szerint már eldőlt, hogy a Mainz honfitársunkkal vagy nélküle tervezi-e a jövőt.

Az egyik legismertebb német portál úgy tudja, hogy az előző Bundesliga-idény 12. helyén végzett együttese

továbbra is számol Szalaival és új szerződést fog kínálni számára a következő hetekben.

A lap azt is tudni véli, hogy a 73-szoros magyar válogatott támadó fizetését megfelezné a klub az új szerződésben – írja a fussballtransfers.com a Bildre hivatkozva.

Mint ismert, a 33 éves magyar játékos 2019 nyarán tért vissza a Mainzhoz, amelynél az előző szezonban Bo Svensson vezetőedző érkezését követően játszott újra fontos szerepet a csapatnál, a tavaszi szezonban 18 találkozón kapott lehetőséget.

Eb 2020: Zubkov egyénileg edzett, kérdéses a játéka a svédek ellen – az összes hír az Európa-bajnokságról itt!