Az angol másodosztályú Barnsley középpályása, Callum Styles már a magyar válogatott meghívott játékosaként nyilatkozott klubja hivatalos honlapján, érdekes részleteket is elárulva “magyarrá válásáról” és honosításáról.

Nagyon örülök, hogy válogatott meghívót kaptam. Alig várom, hogy találkozhassak a csapattal és elkezdhessem a nemzetközi karrieremet. Ez az egész már régóta zajlott a színfalak mögött, úgyhogy nem volt nagy meglepetés és a családom nagyon büszke rám.

Csak néhány éve tudtuk meg, hogy a nagymamám magyar. Azt hiszem, a 2020-as zárlat alatt történt, akkor minden kiderült. Szerintem a magyar szövetség a médián keresztül tudhatta meg talán.

Én ettől az egésztől nagyon izgatott vagyok. Azt hiszem, ez az örökségemről is szól. Találtam más rokonokat is, akik Magyarországon élnek, így remélhetőleg ők is eljönnek és megnézik, hogy játszom. A magyar válogatottnál a színvonal is megfelelő, különösen sok a keretben a németországi játékos. Nagyon izgalmas a válogatottság a számomra, de előbb a hétvégén lesz még egy kis dolgom – utalt arra a 21 éves középpályás, hogy még a Sheffield United elleni presztízsmeccsen lesz még jelenése klubjában.

“Nem emlékszem olyanra, hogy rossz meccse lett volna” – csak kapus és középhátvéd nem volt még a magyar válogatott honosított játékosa