Az origo.hu a 20-szoros magyar válogatott támadóval, Sallai Rolanddal készített hosszabb interjút, amiben szóba került a válogatottból az utóbbi időben kiszorult Dzsudzsák Balázs, Szalai Ádám motivációs beszéde és a jövő évi Európa-bajnokság is.

– Valóban, az ő személyiségük nagyon fontos – kezdte a Bundesligában szerepől Freiburg játékosa arra a felvetésre, hogy korábban Dzsudzsák Balázs, mostanában pedig Szalai Ádám a vezéregyéniség az öltözőn belül.

Éppen ezért örülnék, ha Dzsudzsák Balázzsal játszanánk még együtt a válogatottban.

A szakmai stábon kívül most valóban Szalai Ádám az első számú vezér az öltözőben , az Izland-meccs előtt is feltüzelt minket, majd miután az első félidőben hátrányba kerültünk annak a szerencsétlen gólnak köszönhetően, olyan beszédet mondott az öltözőben, hogy a mai napig kiráz a hideg. Ez is kellett ahhoz, hogy addig mentünk előre, amíg meg nem nyertük a mérkőzést.

Sallai kiemelte, nagyon nagy dolognak tartja, hogy meg tudták ragadni az utolsó szalmaszálat, így a bolgárok és az izlandiak legyőzésével a magyar válogatott is Eb-résztvevő.

– Úgy gondolom, hogy ez hosszú évekre pozitívan befolyásolja majd a magyar labdarúgás alakulását, a sportág hazai megítélését. De éppen a Nemzetek Ligája-sorozat a bizonyíték – ahol nem sokan adtak nekünk esélyt – hogy a papíron erősebb ellenfelek ellen is helyt tudtunk állni.

Meggyőződésem, hogy a mai magyar válogatottban még rengeteg potenciál van, s bár az Eb-n a legnehezebb csoportba kerültünk – tudom, hogy közhely –, de egy mérkőzésen tényleg bármi megtörténhet.

Mindenesetre mindent megteszünk azért, hogy felborítsuk a papírformát. S persze, azt is reméljük, hogy mindezt már teltház előtt tehetjük meg.

A 23 éves magyar játékos az interjú végén arra is válaszolt, miként gondol vissza 2020-ra.

– Ha az eredményességet nézem, nem lehet hiányérzetünk, viszont a szurkolók nélkül nem igazi a futball. Képzeljük csak el, milyen lett volna a hangulat, ha a Puskás Arénában több mint 60 ezer drukker előtt fordítjuk meg az utolsó percekben az Izland elleni mérkőzést. Nehéz időszakot élünk, rengetegen elvesztették a munkájukat, sok ember a szerettei elvesztése miatt is szomorú, ezért is nagyon fontos számunkra, hogy az Eb-kijutással 15 millió magyar embernek szereztünk örömet . Ez a pozitív része a futballnak, az életünknek, és ezt az életérzést kell továbbvinnünk 2021-re is – zárta Sallai.

A teljes interjú ide kattintva olvasható!