Salai Roland a magyar válogatott egyik legjobbjaként látványos gólt is szerzett az oroszok elleni Nemzetek Ligája-találkozón (2-3), ezzel majdnem napra pontosan két év után ismét eredményes volt a nemzeti csapatban.

A Freiburg 23 éves támadója a góljának természetesen örült, de még boldogabb lett volna, ha az ponttal is járul.

A kihagyott helyzetek bosszantóak, talán egy döntetlent elérhettünk volna ezen a mérkőzésen.

Kár azért is, hogy az első félidőben elkövettünk pár hibát és így hátrányba kerültünk. De volt a második félidőnek egy szakasza, amikor rendkívül jól játszottunk, ott szereztük a két gólt is.

Sajnos így sikerült, készülünk a következő mérkőzésre. Nehéz megmondani, miért lendültünk most bele nehezebben, ki kell javítanunk a hibákat. Mindenki megcsinálta a szükséges regenerációt, én fittnek mondtam volna a csapatot. Jól játszottunk, sajnálom, hogy nem szereztünk végül pontot. Ha a két mérkőzést nézzük, akkor jól állunk a bolgár meccs előtt, három gólt is tudtunk szerezni, de kívülről is látni, hogy sokat fejlődtünk játékban, van egy tervünk, amivel ki tudunk menni a pályára, ez nagy előrelépés. A játékosokban megvannak a válogatottsághoz megfelelő kvalitások. Remélem, győzelemmel tudunk hazajönni Bulgáriából. Örülök a találatom ak, de jobban örültem volna, ha esetleg nem szerzek gólt, de nyer a csapat. Ez így alakult, megyünk tovább – nyilatkozta Sallai az M4 Sportnak a vasárnapi mérkőzést követően.

Nemzetek Ligája, B-divízió, 3-as csoport:

Magyarország – Oroszország 2-3 (Sallai 62., Nikolics 71., ill. Mirancsuk 15., Ozdojev 35., M. Fernandes 46.)

A meccs krónikája percről percre itt! 

Magyarország: Gulácsi – Bese, Lang, Orbán, Szalai A. – Sigér (Kalmár, 46.), Nagy Á. – Sallai, Szoboszlai (Cseri, 82.), Holender – Szalai Á. (Nikolics, 66.)

Oroszország: Shunin – M. Fernandes, Dzikiya, Szemenov, Kudriasov – Ozdojev, Zobnyin, Ionov – A. Mirancsuk (Gazinszki, 67.), Kuziajev (Zsirkov, 57.) – Dzjuba

A csoport másik meccsén: Szerbia – Törökország 0-0