Az olasz szakember az októberi vb-selejtezők kerethirdető sajtótájékoztatóján egy kérdésre válaszolva úgy fogalmazott, ha az illetékesek nem akarják, hogy maradjon, akkor nem marad hivatalában szerződése lejártáig, illetékesek alatt pedig a szurkolókat és az MLSZ-t érti.

Nem ragaszkodom foggal-körömmel a pozíciómhoz. Ha más utat érez a szövetség abban a tekintetben, hogy fejlessze a válogatott teljesítményét, készségesen segítek nekik azt az utat egyengetni – nyilatkozta hétfőn Marco Rossi, hozzátéve, hogy „addig van értelme” a magyar válogatott szövetségi kapitányának lennie, amíg a játékosok követik a taktikai elvárásait a pályán és a kerethirdetések között is.

Most az M4 Sportnak adott magyarázatot akkor kijelentéseire és elmondta, hogy “lehet, hogy nem fogalmazott a legprecízebben”, amikor az ominózus kérdésre válaszolt, mindenesetre nem áll szándékában távozni.

Hosszú távú szerződésem van a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, abban egyeztünk meg, hogy 2025 decemberéig közösen folytatjuk. Tudom, hogy a szövetségnél mennyire elismerik a munkámat, különösen Csányi Sándor elnök úr, aki mindig kimutatja, hogy mennyire értékeli a munkánkat. Nincs okom arra, hogy ne a magyar válogatott kapitányaként folytassam – jelentette ki a kapitány.

Hozzátette: jelenleg az az egyetlen feladata, hogy képessé tegye a válogatottat Albánia legyőzésére, ami, ismerve az ellenfél kvalitásait, nagyon nehéz lesz.

Teljes mértékben csak a feladatomra koncentrálok, már csak azért is, mert, ahogy sokszor elmondtam már, ez számomra nem csak egy munka – fogalmazott Rossi.