Marco Rossi vasárnap, a Szlovákia elleni, hétfői Európa-bajnoki selejtező előtt tartott sajtótájékoztatót, a magyar és a szlovák újságírók kérdéseire is válaszolva.

A Montenegró elleni vereség és a szlovák-horvát Eb-selejtező (0-4) tanulságairól:

Nem lehet összehasonlítani a mi Montenegró elleni felkészülési meccsünket és a szlovák-horvát Eb-selejtezőt. Mi hoztunk bizonyos személyi változtatásokat, amelyekért természetesen most is vállalom a teljes felelősséget. Győzni akartam – szerintem ez látszott is -, de ez a vereség statisztikailag és mentálisan is hátrányosan érintett minket. Lehetőséget adott a mérkőzés a kísérletezére, figyeltem a pályára küldött játékosokat, sok mindent láttam, és fontos konklúziókra jutottam. Szlovákia ellen nem fogo kockáztatni, vannak kihagyhatatlan játékosok, akik feltétlenül szükségesek a koncepciónk megvalósításához. A szlovák-horvát mérkőzésen azért volt 46 perc, amikor a hazaiak erős játékot mutattak be. Kiemelném például, mennyire magas szintű például a szlovák válogatott taktikai fegyelmezettsége. Hétfőn este ügyesebbnek és fegyelmezettebbnek is kell lennünk, fontos, hogy egy játékos se térjen el a megbeszéltektől.

A csütörtöki meccset kihagyó Nagy Ádám és Pátkai Máté sérüléséről:

Még értékelnünk kell a két sérült játékos helyzetét, ma lesz az utolsó edzésünk, ezt követően döntünk róluk. Jelen pillanatban azt kell, hogy mondjam: nem vagyok túlságosan derülátó…

A szlovák válogatottról és a hétfői mérkőzésről:

A szlovák játékosok nagyon erősek, igazi harcosok, nekünk ugyanezt az erényünket kell majd megmutatni. Nem sok játékosuk játszik otthon, a szlovák bajnokságban, így hiába ismerem jól az ottani ligát, ez most nem sokat jelent. Optimisták vagyunk, mert nem könnyű ellenünk a saját pályánkon játszani. Ahogy nekünk sem volt egyszerű Szlovákiában, én magam nem is nyertem soha még Nagyszombatban. Nekünk hétfőn az lesz a célunk, hogy továbbra is versenyben maradjunk a céljainkért. Horvátország és Wales ellen váratlant hozott a csapat, de ha azt hisszük, hétfpn mi leszünk a favoritok, akkor ki fogunk kapni. Tudnunk kell, hogy csak fegyelmezett játékkal, az ellenfelet tisztelve érhetünk csak célba. Azt nem gondolom, hogy Szlovákia sebezhetőbbé vált volna a horvátok elleni vereség miatt. Nekik is a Magyarország elleni meccs a legfontosabb. 

Szlovákia: “Ha kikapunk Magyarországon, lehúzhatjuk a rolót” – Budapesten akarják megmutatni, mit tudnak

Dzsudzsák: “Az UEFA is figyelni fog…”

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány a szurkolók figyelmét is felhívta egy fontos részletre a sajtótájékoztatón:

Különleges meccs vár ránk, ezt nem csak mi tudjuk, hanem az UEFA is, így kiemelten figyelik majd mi történik a lelátókon. Nagyon bízunk benne, hogy piro és rasszista rigmusok nélkül zajlik le a mérkőzés, mert ezekért súlyos büntetést kapnánk…abszolút nyugodtnak érzem a hangulatot a csapatnál, gyorsan lezártuk a csütörtöki mérkőzésen történteket. Nyilván mindenki tudja, hogy ez a mérkőzés majd miről szól, most már beszélhetünk is róla. A csapatnál minden rendben van, mindenki motivált és győzelemre éhes. Nekünk nem a szlovákok Horvátország elleni meccséből kell kiindulnunk. Nagy hibát követnénk el, ha úgy mennénk bele a meccsbe, hogy ők egy négyest kaptak, így könnyű találkozó vár ránk. Csak saját magunkra fókuszálunk.