A válogatottra nehezedő nyomásról

“Amikor elvállaltam ezt a feladatot, voltak kételyeim, hogy néhány játékos esetleg nem lesz elég motivált. Kijelenthetem, hogy tévedtem, ugyanis láttam, hogy mindenki teljes mellszélességgel odateszi magát. Nagyon nagy nyomás van rajtunk, sajnos a finnek elleni meccsünk nem úgy sikerült, ahogy terveztük, de fel kell emelnünk a fejünket, nem szabad csak erre a rossz eredményre gondolunk.”

A változtatásokról

“Taktikailag ugyanúgy fog felállni a csapat, három játékos cseréjét tervezem. Akiket kicsit fáradtabbnak látok, azokat fogom pihentetni.”

A finnországi vereségről

“Amit kértem a csapattól, alapvetően megvalósították. Volt három-négy hibánk, az egyikből gólt kaptunk, kettőből kapufa lett. A statisztika nem mindig mutatja az igazságot, de vannak, amikre építeni tudunk.”

Az elmúlt időszak hazai vereségeiről

“Sajnos nem csak a hazai elvesztett meccsekről van szó, hanem a korábbi sikertelen időszak is rányomja a bélyegét a hangulatra. Én sosem keresem az alibit, mindig magamra vállalom a felelősséget, így van ez a finn vereséggel kapcsolatban is. Viszont mivel rajtam “csak” ez az egy vereség van, a fiúkon pedig jóval több, nagy a nyomás és a felelősség rajtuk a korábbi eredmények miatt.”

A zártkapuról

“A futball szurkolók nélkül értelmetlen. A nélkül, hogy vitatnám a döntés jogosságát, abszurdnak tartom a helyzetet. Azt nem tudom, hogy könnyíti-e ez a srácok helyzetét, hogy nem lesznek ott a szurkolók, akik nyomást gyakorolnának rájuk.

Kit hagyjon ki Rossi a görögök ellen? – állítsd össze a válogatott kezdőcsapatát!