A 2-1-s Horvátország elleni sikert követően Marco Rossi szövetségi kapitány hazájában, Olaszországban is nyilatkozott a mérkőzésről, kiemelve a magyar keret egyetlen, a Serie A-ban futballozó játékosát, a horvátok ellen kiemelkedő mezőnymunkát végző Nagy Ádámot.

– A mérkőzés végén azt mondta Modric nekem, hogy megérdemelten nyertünk, a dicsérete pedig nagyon boldoggá és büszkévé tett. Edzői karrierem során nem hiszem, hogy találkoztam volna ilyen kaliberű csapattal. Ezt a mérkőzést soha nem fogom elfelejteni. Nagy Ádám nagyszerűen játszott, dominálta a középpályát Modric és Rakitic ellen is játszva. Míg Bolognában Sinisa Mihajlovic inkább a sokkal többet cselező Dzemailit, Pulgart vagy Polit favorizálja,

a mi csapatunkban, a védelem előtt játszva pont azt teszi Ádám, amire szükségünk van, például rengeteg indítást fülel le, ami felbecsülhetetlen értékű a számunkra. Elképesztő munkát végzett Modric és Rakitic ellen játszva is, több mint 13 kilométert futott! Mindig is lenyűgözött a sebessége a középpályán

– dicsérte 23 éves játékosát Rossi a Onefootball olasz kiadásának nyilatkozva.

A vasárnap esti mérkőzést követően az érintett, Nagy Ádám is elmondta, minek volt köszönhető a remek győzelem.

– Felkészültünk rendesen a Szlovákia elleni mérkőzésre is, de valahogy a pályán most sokkal jobban meg tudtuk valósítani azt, amit Marco Rossi és a stáb kért tőlünk, illetve azt is sokkal jobban meg tudtuk oldani a pályán, amit mi játékosok egymás között megbeszéltünk arról, ahogyan ki kell menni a pályára. Lehet, hogy csütörtökön a kommunikáció hiányzott, főleg a középpályán. Ott fontos, hogy én is beszéljek, mert ha elkezdjük a letámadást, egy ilyen kvalitású csapat ellen elég, ha csak egy játékos nem az emberével megy, akkor egy passzal ki tudnak játszani minket – mondta a Bologna középpályása.

Nagy hozzátette, Szalai Ádám a szlovák meccs utáni kritikus nyilatkozatával kapcsolatban másnap a társaknak elmondta, hogy nem személyes támadást indított a csapat ellen, hiszen egy hajóban eveznek, inkább csak mérges és indulatos volt, elnézést kért, ha valaki ezt magára vette volna.

– Olyan gólt kaptunk, ami elkerülhető lett volna, lassan keltem fel a földről, éppen ezért nem volt lesen Rebic. A csapat karakterét mutatja, hogy 0-1-ről sikerült felállnunk. Nagyon reméltem, hogy így tud reagálni csapat, mert magamra is nagyon dühös lettem volna, ha egy ilyen szituáción megy el a pontszerzés vagy a győzelem. Nagyon örülünk annak, hogy telt házas közönség előtt tudtunk egy ilyen teljesítménnyel előállni, nem tudjuk elégszer megköszönni, hogy ilyen katlanhangulatot tudtak varázsolni újra a Groupamába. Talán a második gólunk a semmiből jött, de a mai modern fociban rengeteg gól születik pontrúgásból, ezt már a szlovákok elleni meccs előtt megbeszéltük, hogy erre nagyon oda kell figyelni – folytatta a nyilatkozatát Nagy Ádám.

Nagy arra a kérdésre is válaszolt, hogy mennyire volt nehéz úgy játszani, hogy az előző meccshez képest teljesen kicserélődtek körülötte az emberek a középpályán.

– Sajnálatos, hogy soha nincs elég időnk a válogatottnál arra, hogy egy játékrendszert begyakoroljunk úgy, ahogy szeretnénk. Jót tett a vérfrissítés a középpályán, hiszen sokat kellett futni, dolgozni, illetve a védelemben is voltak változások. Ezért is jövünk ekkora kerettel, hogy a kapitány bárkire vakon tudjon támaszkodni – zárta Nagy.

Kik voltak a magyar válogatott legjobbjai Horvátország ellen? – osztályozz!