Amint arról mi is több ízben beszámoltunk, csütörtök este a magyar válogatott a hajrában szerzett gólokkal 2-1-re legyőzte Izlandot, és kijutott a 2021 nyarára halasztott, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra.

Marco Rossi – ahogy egyik segítője, Giovanni Costantino is – pozitív koronavírus teszteredménye miatt nem lehetett ott a válogatottal a Puskás Arénában. Helyette Cosimo Inguscio irányított az év meccsén.

Sajnos ez bárkivel megtörténhet. Jól vagyunk, és ez most a legfontosabb. Köszönöm az összes üzenetet, nagyon kedvesek vagytok. Meg fogjuk nyerni a csatát a koronavírus ellen, és holnap együtt küzdünk azért, hogy kijussunk az Eb-re! Gyerünk, fiúk! Hajrá! – írta korábban Rossi a Facebook-oldalán.

A találkozó másnapján az MLSZ közösségi oldalára feltöltött videóban üzent a magyar szurkolóknak, és kitért az egészségügyi állapotára is.

Boldog vagyok! – kezdte magyarul az olasz szakember, majd elnézést kért, hogy nem beszéli jól a nyelvet és angolul folytatta – Nagyon boldog vagyok, hogy sikerrel jártunk, a srácok sikerrel jártak tegnap, és sikerült egy ilyen nagyszerű eredményt elérnünk minden magyar szurkoló és egész Magyarország örömére, mert tudjuk, milyen időket élünk. Én különösen, hiszen engem is leterített a vírus, így pontosan tudom, milyen nehézséget jelent átesni rajta. Minden jót kívánok nektek, vigyázzatok magatokra!

Válogatott: Szoboszlai lett az Eb-pótselejtezők legjobbja az UEFA-nál