– A fiúk az elejétől a végéig követték a taktikai utasításokat. Ma egy olyan angol csapattal találkoztunk, amely nem volt a legjobb formában, és volt egy kis szerencsénk is – nyilatkozta a mérkőzést követő online sajtótájékoztatón az olasz szakember.

Rossi megjegyezte, az albánok elleni vereséget követően sokan idiótának gondolták, most pedig hősök lettek. Hozzátette, a “hamis szurkolók” számára most talán megmutatták, hogy nem akkora “idióták”.

– Sokkal bátrabban játszottunk ma este. Albánia ellen a támadó harmadban nem tudtunk érvényesülni. Ezúttal viszont más volt a helyzet, a csapatnak is más volt a hozzáállása. A játékosok minden mérkőzésen a lehető legtöbbet nyújtják – ez valamikor működik, valamikor nem – mondta Rossi, aki a sajtótájékoztatón is emlékeztetett arra, hogy a magyar válogatott az Évszázad mérkőzése, azaz a 68 évvel ezelőtti legendás, 6-3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában.

Marco Rossi és kollégája, Gareth Southgate sem kívánta kommentálni a magyar szurkolók lelátói verekedését, amely a rendőrség közleménye szerint azért tört ki, mert egy rendezőt rasszista jelzőkkel szidalmazó drukkert előállítottak.

Az angolok szövetségi kapitánya arról beszélt, tisztában voltak vele, hogy a magyar egy erős csapat. A szakember kiemelte, nem tudtak elég helyzetet kidolgozni, ezért taktikát is változtattak a mérkőzés közben, de a magyarok remekül lezárták a területeket és a kontratámadásaikkal többször zavart okoztak.

– Tisztában voltunk vele, hogy rendkívül jó a magyar válogatott, nem lesz könnyű dolgunk. Nagyon jól védekezett az ellenfelünk, jó volt a labdakihozataluk. A mai mérkőzésen taktikailag zavarba hoztak minket és nem játszottunk olyan jól, mint Budapesten. Csak magunkat hibáztathatjuk. Szokatlan volt, amit ma este láttam: könnyen eladtuk a labdákat, mintha meg lettünk volna szeppenve, ami meglehetősen szokatlan a részünkről – nyilatkozta Southgate az M4 kamerája előtt.

A magyar válogatott november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot. (MTI/M4 Sport)

Rossi sorsa novemberben eldől: “Mondjuk azt, hogy megint szerencsém volt, a 11-es sem volt igazi 11-es” – angliai értékelés