Mészáros Ferenc, a ’70-es, ’80-as évek kiváló magyar kapusa, aki két világbajnokságon (1978, 1982) is részt vett, és aki Portugáliában három csapatban (Sporting, Farense, V. Setúbal) is védhetett, így mindkét ország futballjában “otthon van”.

Az itthon ritkán megszólaló ex-hálóőr a Diário de Notíciasnak beszélt a szombati mérkőzésről és a két válogatottról.

Nem sok minden változott a magyar válogatott kapcsán az Eb óta, megmaradt a mag, Király Gábor ugyanakkor visszavonult a csapatból, és van néhány új fiatal játékosunk. A két csapat Eb-meccséhez képest sem várok sok változást a magyar válogatottnál. (…) Nagyon kedvelem Szalai Ádám és Nagy Ádám játékát is a csapatunkból, de Gera Zoltán is vezéregyéniség lehet. Szalai fizikálisan nagyon erős, Nagy pedig remekül olvassa a játékot, de a támadásépítésből is ki tudja venni a részét. De ki kell emelnem összességében a csapatszellemet, az egységet és a védekezésünket, amely ónek szervezettsége az Európa-bajnokságon is megmutatkozott. Több nagyon tapasztalt játékosunk is van, ami ugyancsak az erősségünk – mondta a mieink kapcsán Mészáros.

Ami a mérkőzést illeti, a volt kapus bízik az újabb magyar bravúrban a tavalyi Eb-meccsünk (3-3) után.

Portugália a favorit. Erős csapatuk van, amelynek még több a motivációja az Eb-győzelemmel. De biztos vagyok benne, hogy a magyar válogatott is mindent meg fog tenni a győzelemért, meg is kell, hiszen egy vereséggel nagyon nehéz helyzetbe kerülnénk, a portugálokhoz képest is öt pont lenne már a hátrányunk. A döntetlen nem lenne rossz eredmény, de utána a svájciakat és a portugálokat is le kellene majd győznünk.

Lesz magyar bravúr Portugáliában vagy érvényesül a papírforma? – nyerj a tippeddel itt!

Mészáros szerint a hazaiak legnagyobb fegyvere nem az elsőszámú sztár és fociikon, Cristiano Ronaldo lesz majd.

Őszintén szólva szerintem a portugál válogatott nem Cristiano Ronaldóból és „másik tíz” játékosból áll csak egyszerűen. Szerintem erre a csapatuk a mieink elleni Eb-csoportmeccsen is rájöhetett, amikor csak csapatként tudtak felállni többször hátrányból, nem pedig úgy, hogy csak az egyéni villanásokra vártak. Az Eb-sikerük is egy csapat eredménye volt, jobban is félek a csapategységüktől, mint Ronaldótól. Persze ő a világ egyik legjobbja, de egyedül nem menne semmire – tette hozzá.