Lengyelország egyik legnagyobb kereskedelmi rádióadójának, a Radio Zetnek a sportszerkesztősége is kiemelten foglalkozik a csütörtöki magyar-lengyel világbajnoki selejtezővel. A “Paulo Sousa forradalmat készít elő a magyar-lengyel meccsre” írásban azt próbálják megfejteni, hogyan állhat fel a magyar válogatott első ellenfele a Puskás Arénában.

Szinte biztosra veszik például, hogy a lengyelek három középső védővel kezdenek majd – errúl árulkodtak állítólag az edzéseiken látottak is, de Sousa maga is utalt arra, hogy a csapatainál megszokott formulát a lengyel válogatottnál is előveheti majd.

A kapusposzton Wojciech Szczęsnynek (Juventus) betonbiztos helye van, ez nem is lehet kérdés. A portál szerint a 8 rendelkezésre álló védőből jó eséllyel Jan Bednarek (Southampton) és Kamil Glik (Benevento) helye is biztosnak tűnik, de szerintük szinte garantált az is, hogy némi meglepetésre a Sampdoria inkább jobb bekként foglalkoztatott játékosával, Bartosz Bereszyńskivel egészül majd ki a belső trió. A két szélen Kamil Jozwiak (Derby County), illetve Maciej Rybus (Lokomotiv Moszkva) rohamozhat és védekezhet is.

Ami a középpályát és a támadósort illeti, itt még több a kérdőjel a lengyelek szerint. Az pesze nem kérdés, hogy a lengyel támadójáték a Bayern szuperklasszisára, Robert Lewandowskira épül majd, a csapatkapitány “segítőinek” listája azonban egyelőre homályos. Aki talán nyugodt lehet a kezdőcsapatbeli helyét illetően, az Piotr Zieliński (Napoli) és Grzegorz Krychowiak (Lokomotiv Moszkva), hiszen mindketten kitűnő formában vannak, de egy védekezőbb típusú középpályást, illetve egy Lewandowski-szárnysegédet még állítólag keres Sousa. Erre a két pozícióra Jakub Moder (Brighton), illetve Arkadiusz Milik (Marseille) lehet a legesélyesebb.

Ezek alapján így állhat majd fel a lengyel válogatott Budapesten: Szczęsny – Jóźwiak, Bereszyński, Glik, Bednarek, Rybus – Krychowiak, Moder, Zieliński – Milik, Lewandowski

Rossi Lewandowskiról: “Ha azt mondanám, tudjuk, hogyan állítsuk meg, idiótának tűnnék”