A Sportskeeda érdekes összeállítást közölt a magyar futball, a Honvéd és a Real Madrid legendás futballistájáról, Puskás Ferencről. Öt olyan rekordról ír a világklasszis labdarúgóval kapcsolatban, amelyet jó eséllyel soha, vagy csak nagyon sokára döntenek majd meg.

1. A legidősebb Real-játékos

A lap szerint jelenleg is Puskás Ferenc az a játékos, aki a legidősebben lépett pályára a Realban egy spanyol bajnokin. A spanyolok által Panchónak nevezett támadó 262 meccsen játszott a királyiaknál, főszereplője volt öt bajnoki cím és három BEK-trófea elhódításában. Utolsó találkozóját 38 évesen és 233 naposan játszotta.

2. A legidősebb Real-gólszerző

Puskás gólérzékenységét jól jellemzi, hogy pontosan ugyanakkor szerezte utolsó gólját, mint amikor legutoljára pályára lépett a Realban. Azaz 38 évesen és 233 naposan. Lőtt egy gólt, majd visszavonult örökre.

3. Az a Real-játékos, aki a legtöbb gólt szerezte egy Spanyol Kupa-sorozatban

A Spanyol Kupát sem hanyagolta el a klasszis magyar játékos. Az 1960/61-es szezonban 15 gólt lőtt csak a Király Kupában. A szám nagyságát jól mutatja, hogy korunk világklasszisa, Cristiano Ronaldo is csak hétig jutott egy évadban.

4. Hat gól egyetlen spanyol bajnokin Real-játékosként

Szintén soha nem sikerült egyetlen Real-labdarúgónak, hogy hat gólt szerezzen egyetlen spanyol bajnokin. Kizárólag Puskás Ferencnek, és minden bizonnyal ez a rekord sem manapság fog megdőlni.

5. A magyar válogatott örökös gólkirálya

A magyar válogatottban soha, senki nem lőtt több gólt, mint ő. 84 találatával magasan kiemelkedik, Puskást a nela.hu adatai szerint Kocsis Sándor (75 gól) és Schlosser Imre (59) követi. A rekord nagyságát jól mutatja, hogy az elmúlt évtizedek legjobb magyar labdarúgójának, Gera Zoltánnak is „csak” 26 találata van.