Szinte napra pontosan egy éve még George Leekensnek hívták a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát, akivel otthon háromból háromszor (Kazahsztán, Skócia, Ausztrália) kikapott a nemzeti csapat. A belga trénert követő Marco Rossival viszont egy remek hazai széria kezdődött: az olasz szakember eddigi öt Groupama Arénában lejátszott meccséből mindegyiket (Görögország, Észtország, Finnország, Horvátország, Wales) megnyerte a válogatott.

A válogatott alapembere, Nagy Ádám szerint nem véletlen a nagy kontraszt, hiszen épp Rossi jelenti a különbséget.

Amit személy szerint érzek, hogy érkezett egy olyan szövetségi kapitány, akiben mi, játékosok megbízunk, de nemcsak benne, hanem az egész stábjában. Nagyon fontos, hogy egy olyan edző érkezett a saját stábjával, akivel mi, játékosok megtaláltuk a közös hangot.

Abszolút tisztában van a magyar helyzettel, tudja, mennyire szükségünk van a taktikai munkára, akárcsak a lassú tolódásokra. Minden egyes alkalommal jól felkészülünk az ellenfélből. Ezek nagyon nüánsznyi dolgok, de összességében ezek adják azt a kerek, egész dolgot, ami egy győzelemmel ér fel – nyilatkozta a Bolognában légióskodó középpályása a Digi Sport híradójának.

A Rossi-csapat az Eb-selejtező-sorozatban a szlovákok elleni 2-0-s idegenbeli vereség után otthon legyőzte a vb-ezüstérmes Horvátországot, majd idegenben Azerbajdzsánt, kedden pedig az Eb-elődöntős walesi együttest is. A mostani ötmeccses hazai győzelmi szériára 12 éve nem volt példa.

Ezek a győzelmek és a jelenlegi csoportelsőség adnak nekünk egy kellő adrenalinfröccsöt, de magabiztosságot is kell árasztanunk ezek után. Idegenben megyünk a walesi és a horvát csapathoz, nyilván ott is a győzelemért kell pályára lépnünk. A soron következő meccs az itthoni, szlovákok elleni lesz, mindent meg kell tennünk, hogy behúzzuk – mondta Nagy Ádám.

“Rossi berobbant a magyar fociba”: Kiből lehet itthon szövetségi kapitány?