“Mindennek vége” – írja a sportal.bg, rámutatva, hogy a Magyarország elleni, 3-1-es hazai vereséggel elszálltak Bulgária jövő évi Eb-álmai. Ugyanakkor a lap szerint a végeredmény nem azt mutatja, ami a pályán valóban történt. Erős összetűz alá veszi a portál Szymon Marciniak lengyel játékvezetőt, aki szerintük szinte minden ítéletét bizonytalanul hozta meg. De jut a kritikából azért a hazai játékosoknak is, mondván többször feleslegesen, egyéni hibák útján hoztak össze veszélyes pontrúgásokat a mieinknek, amit mi kétszer is góllal büntettünk. Kiemelik, hogy a szünet előtt, még 0-1-nél bemutatott két Gulácsi-bravúr mellett az is kellett a mieink sikeréhez, hogy egy “rendkívül véleményes” VAR-döntés is “elvett” egy 11-est a házigazdától.

A bolgár válogatott sérülés miatt hiányzó csapatkapitánya, Georgi Kostadinov a szerencsét emlegette döntő faktorként a meccs után.

– Hatalmas szerepe volt a mázlinak. Az első félidőben három 100 százalékos helyzetünk volt, eközben az ellenfelünk nagyjából egyszer jutott el a kapuig és szerzett egy röhejes gólt egy szöglet után. Jól játszottunk, de nem volt elég tapasztalatunk ahhoz, hogy a magyarok fölé kerekedjünk. A vereség ellenére a csapat fejlődést mutatott, biztos vagy benne, hogy erre a válogatottra szép jövő vár. Ennek az országnak szüksége is volna a pozitívabb pillanatokra – mondta az orosz Arsenal Tula középpályása.

Igencsak elégedetlen volt viszont a bolgár szövetség alelnöke, a korábbi csatár-kiválóság, Emil Kostadinov, aki nem zárta ki annak a lehetőségét sem, hogy a kiesés miatt menesztik Georgi Dermendzsiev szövetségi kapitányt.

Elég furcsa meccs volt ez a számomra. Nálunk volt sokat a labda, helyzeteink is akadtak, de mégsem lőttünk elég gólt. Hatalmas lehetőséget szalasztottunk el, remélem, ennél szebb jövő vár a bolgár focira. A következő két Nemzetek Ligája-meccsünkön hat pontot kell szereznünk! Nincs most itt az ideje, hogy Dermendzsiev kapitányról beszéljünk, alszunk rá egyet és elgondolkodunk holnap…

A másik alelnök, Atanas Furnadjiev pedig már egyértelműen kritizálta a szakvezető egyes döntéseit az összeállítást illetően.

Az biztos, hogy ennek a csapatnak időre van szüksége, sok fiatal játékost kell beépítenünk. Yankov, Yomov, Despodov – ezeknek a srácoknak kezdeniük kellett volna ma, de ez volt az edzői stáb döntése…remélem, ezeket a tehetségeket ki tudjuk aknázni a jövőben. Tudom, hogy sokan kritizálják a VAR-t, de a videófelvétel és a bírók közösen döntenek a vitás esetekben, ez a modern és jövőbe mutató megoldás.

Dermendzsiev esetleges menesztéséről cikkez a gong.bg is, amely azonban úgy értesült, hogy a 2020-as év végéig maradhat a posztján a kapitány. Kirúgása persze azon is múlik, hogyan ér véget a bolgár szövetség elnökválasztása, amelyre december 11-én kerül majd sor. Előbb kerülhet sor viszont váltásra a bolgárok kezdőcsapatában, a lap szerint a Wales és az Írország elleni Nemzetek Ligája-találkozókra egészen más felállásban léphetnek majd pályára, előtérbe kerülhetnek a fiatalok.

A “bírózás” ennél a portálnál sem marad el: “Ez a találkozó a botrányos bíráskodásról marad emlékezetes. A lengyel Szymon Marciniak előb visszafújt egy egyértelmű 11-est a VAR jelzésére, majd nem adott meg két büntetőt a Yomovval és Despodovval szembeni szabálytalanságokért. A bolgár válogatott jól futballozott, helyzeteket alakított ki, de az egényi hibák végül gólokhoz és vereséghez vezettek” – összegeznek.

A Novsport már “katasztrófaként” emlegeti a magyar válogatott elleni vereséget, amelyet még jobban “beárnyékoltak” a bírói hibák.

A gol.bg azt írja, hogy Magyarország “megölte” Bulgária Eb-reményeit, és hozzáteszik, hogy a visszavont 11-est fogta meg végképp a házigazdát, utána már igazán soha nem is tért magához a meccsen a sokkból.