Az Informer szerint nem volt megérdemelt a magyar győzelem és a legnépszerűbb szerb napilap meg is próbálta magyarázni, hogy miért. “Bár a Sasok nem játszottak olyan jól, mint Oslóban három nappal korábban, összességében nem volt megérdemelt a magyarok sikere. A vendégek kísérleteztek többször is, de nem igazán jelentettek veszélyt Rajkovic kapujára, aki a kapott gólt leszámítva végig magabiztos volt. A másik oldalon a válogatottunk szinte helyzet nélkül hozta le az első félidőt, a másodikban viszont sorra jöttek a próbálkozások Gulácsi kapujának irányába. Betalálni viszont végül nem sikerült, ehhez Vlahovic járt a legközelebb, aki negyedórával a vége előtt a kapufát találta el. Az egyetlen gólt végül Könyves szerezte a 20. percben, kihasználva Mijat Gacinovic és Nikola Milenkovic pocsék reakcióit, majd Predrag Rajkovic és Stefan Mitrovic zavartságát” – összegzett a cikk.

A Vecernje novosti szerint könnyű góllal vitte el a pontokat a magyar válogatott Belgrádból, ugyanakkor a szerbektől is hiába várta mindenki, hogy megismétlik norvégiai teljesítményüket.  A lap szerint lehet, hgy túl sokat is vártak a csapatuktól, amely az első félidőben különösen ötlettelenül futballozott ellenünk, miközben a vendégcsapat kihasználta Gacinovic hibáját. A portál kiemeli a hazai, kemény szurkolói reakciókat, amely a csapatuk produkciója mellett a Real Madrid sztrájának, Luka Jovicnak a teljesítményét vette célba, több olyan vélemény is megfogalmazódott, hogy a támadó nem is akart igazán jól játszani, kvázi “sztrájkolt” a mérkőzésen.

A Blic megszólaltatta a szerb csapatkapitányt, Dusan Tadicot is, aki úgy látta, sokkal többet kellett volna tenniük a győzelemért.

Hibából kaptuk a gólt és sokkal jobban is futballozhattunk volna, több futással és labda nélküli mozgással. Talán picit ki is apadtunk érzelmileg Norvégia után, de nem akarunk kifogásokat találni. A második félidőben már jobbak voltunk, megérdemeltük volna, hogy betaláljunk, de még ennél is nagyobb nyomást kellett volna kifejtenünk – mondta az Ajax középpályása.

A lap egyébként a gól előtt nagy védelmi hibát és a kihagyott helyzeteket emeli ki elsősorban döntő tényezőként.

A Telegraf hozzáteszi, hogy bár minden vereség fájó, ez a mostani lehet picit kivétel Szerbia számára, hiszen “a lényeget”, azaz a Norvégia elleni Eb-pótselejtezőt hozta a válogatottjuk. Kiemeli a lap azt is, hogy a győztes magyar gól szerzője, Könyves Norbert a vajdasági Zentán született, illetve hogy a szerbek gólvágója, Aleksandar Mitrovic 2017 novembere után először nem jászott, hiába szerzett az utóbbi 26 mecsén 24 gólt.

A Kurir szerint “elszomorító és gyenge” volt Szerbia válogatottjának teljesítménye. “A Sas leszállt” – utalnak arra, hogy a Norvégia utáni eufória után gyorsan visszaszálltak a földre a szerbek, pontosabban “a magyar válogatott vágta földhöz őket”. Elkeserítő és tökéletesen ötlet nélküli futballról ír a lap a hazaiak kapcsán, akiket aztán a szurkolóik sem kíméltek a különböző csatornákon. Luka Jovicról és Adem Ljajicról még gúnyolódó alkotás is készült: a két játékos egymás után volt együtt Jovic jelenlegi párjával és gyermeke édesanyjával, Sofija Milosevic modellel, ez ihlette meg a “művészt” a himnusz alatti összeölelkezéskor.

A szerb kapitány lesújtó véleménye a magyar meccs után: “Komoly csapatok ilyet nem csinálnak”