Így értékelt Ljubisa Tumbakovic szerb szövetségi kapitány azután, hogy a magyar válogatott bravúros győzelmet (1-0) aratott Szerbiában, a Nemzetek Ligája B-divíziójában.

Több oka is van a vereségnek. Először is a prioritás az oslói Eb-pótselejtező volt, az volt a legfontosabb mérkőzés a számunkra. A koncentráció, az energia, a belső tűz, az érzelmek mind-mind arra a találkozóra fókuszálódtak bennünk. Most egy teljesen más csapat lépett pályára, persze ennél azért jobb eredményt akartunk elérni. De hiányzott belőlünk az akarat.

A második félidőben ugyan többet próbálkoztunk, de komoly csapatok nem csinálnak ilyet, mint mi. A játékosok spontán módon akartak eredményesek lenni, ami hatamas hiba volt a részükről. Lesznek következményei a mai mérkőzésnek

Sok dologgal elégedetlen lehetek, de amiatt nem tartok, hogy utolsó leszünk a csoportban. Ezen a meccsen a magyarok nem igazán okoztak meglepetést, de nem is becsültük őket alá. Ez nem az igazi szerb válogatott volt, mint ahogy a magyarok sem a teljes csapatukkal érkeztek, de egy jól összeszokott, jól szervezett válogatott volt az ellenfelünk – idézi az Informer a trénert.

Nemzetek Ligája, B-divízió, 3. csoport:

Szerbia – Magyarország 0-1 (Könyves 20.)

Beszámoló itt! | A meccs krónikája percről percre itt!

Szerbia: Rajkovic – S. Mitrovic, Milenkovic, S. Pavlovic – Gacinovic (Vlahovic, 66.), Gudelj, Tadic, Milivojevic (Lukic, 46.), Mladenovic – Jovic, Ljajic (Radonjic, 46.)

Magyarország: Gulácsi – Botka, Lang, Szalai A. – Bese (Orbán, 56.), Kalmár, Nagy Á., Gazdag (Schäfer, 77.), Hangya (Holender, 46.) – Nikolics (Nego, 77.), Könyves (Szalai Á., 64.)

Oroszország – Törökország 1-1 (A. Miranchuk 28., ill. Kenan Karaman 62.)

A csoport állása: 1. Oroszország 7 pont, 2. MAGYARORSZÁG 6, 3. Törökország 2, 4. Szerbia 1

Rossi a kritikusainak is üzent a szerbverés után: “Normális volt, hogy szenvedtünk” – értékelés