A magyar válogatott péntek este San Marinót fogadta a Pancho Arénában, az utolsó hazai vb-selejezőn. Marco Rossi kissé tartalékos kezdőcsapatában négy NB I-es játékos, Dibusz Dénes, Botka Endre, Loic Nego és Vécsei Bálint is helyet kapott.

I. félidő

Ahogyan az várható volt, már az első másodpercektől magukhoz ragadták a kezdeményezést a mieink, ez pedig a 6. percben góllá is érett: Szoboszlai és Szalai Ádám összjátéka után előbbi kapta meg a labdát a 16-osnál, majd egy köténnyel átjátszotta védőjét és 14 méterről a jobb alsóba gurított – még hozzá úgy, hogy a lapos lövése is egy vendég játékos lábai között suhant el, 1-0.

A rohamok ezt követően sem csillapodtak, a 13. percben például Schön 13 méterről leadott lövését védte bravúrral Benedettini, de nem sokkal később megszületett a második gólunk: Nego jobb oldalról érkező lapos beadását Gazdag lőtte 7 méterről a hálóba a kapus lábai között, 2-0.

Ezt követően is csak az volt a kérdés, hogy mikor sikerül tovább növelni az előnyünket, a vendégek labdába is ritkán értek, így értelemszerűen támadásvezetésre nem is volt esélyük. Jött is a 26. percben az újabb gól, de Szalai Ádám lesről talált be, így ez nem volt érvényes.

A folytatásban is volt egy veszélyes lövése a mainzi csatárnak, valamint több ígéretes beadás is érkezett a szélekről, de a szünetig már nem esett újabb gól.

II. félidő

A szünet után sem változott a játék képe, Vécsei fejesével és Szalai Ádám helyzetével indult a második játékrész, mindkétszer Grandoni volt a végállomás.

Marco Rossi az 56. percben cserélt először, rögtön kettőt is: Schäfer András Nagyot, Varga Kevin pedig Schönt váltotta. Az utolsó passzokba és a beadásokba már egyre több hiba csúszott a magyar oldalon, így hiába volt folyamatos az egykapuzás, a nagyobb lehetőségek ebben az időszakban elmaradtak.

A 72. percben újoncot avatott Rossi, Gazdag helyére a Puskás Akadémiától a holland Cambuurnak kölcsönadott Kiss Tamás állt be, aki ezt követően nem sokkal meg is kínálta a San Marinó-i kapust egy oldalról leadott lövéssel. A 80. minutumban Varga Kevin lövése változtatott irányt, Grandoni viszont leért a jobb alsóba és szögletre mentett nagy bravúrral.

Végül nem maradtunk gól nélkül a második félidőben sem: Nego szerzett labdát a jobb oldalon, majd Schäfer passzolt Szoboszlaihoz, aki egy igazítás után 20 méterről kilőtte a bal alsót.

A hajrában még egy játékosunk is debütált, az olasz másodosztályban játszó Balogh Botond állt be Botka Endre helyére.

A végeredményt végül Vécsei állította be a 88. percben, miután Balogh jobb oldali beadását középre fejelte ki az egyik vendég védő, épp a Fradi középpályásához, aki 13 méterről a bal sarokba lőtt – a magyar válogatott így győzelemmel búcsúzott a Puskás Arénától a vb-selejtezőkön.

Vb-selejtező, I-csoport, 9. forduló

Magyarország–San Marino 4-0 (Szoboszlai 6., 83., Gazdag 22., Vécsei 88.)

Magyarország: Dibusz – Botka (Balogh, 85.), Lang, Szalai A. – Nego, Nagy Á. (Schäfer, 57.), Vécsei, Gazdag (Kiss T., 72.), Szoboszlai (Hahn, 85.) – Szalai Á, Schön (Varga K., 57.).

San Marino: E. Benedettini – Ma. Battistini, Fabbri, Rossi (Zonzini, 70.), Grandoni (A. Golinucci, 60.) – F. Tomassini (D’Addario, 60.), Lunadei, Golinucci, Mularoni, D. Tomassini (Hirsch, 36.) – Nanni (Vitaioli, 60.).