Mint ismeretes, Napok óta egyre erősebb kritika éri Paulo Sousát, a lengyel válogatott szövetségi kapitányát, aki nem játszatta két rutinos alapemberét, Robert Lewandowskit (és Kamil Gliket) a magyar válogatott elleni vb-selejtezőn (1-2) hétfő este, de kijutott a támadásokból a válogatott csapatkapitányának is, mondván a Bayern Aranylabda-esélyese maga kérte mellőzését, amit a portugál szakember el is fogadott.

Ez utóbbit meg is erősítette Lewandowski, aki hivatalos közlemémyben reagált a vesztes vb-selejtezőt követő össztűzre.

“Paulo Sousával már az edzőtábor előtt is beszéltünk az eddigi teljesítményemről. Ekkor jeleztem felé, hogy ennyi meccset játszva és ismerve a testemet, lehet, hogy nem leszek mindkét vb-selejtezőn a legjobb formámban.

Az edzőnk joggal nem akarta lebecsülni az Andorra elleni mérkőzés jelentőségét, ezért megegyeztünk, hogy játszom azon a találkozón, és ha nyerünk, akkor a Magyarország elleni mérkőzésen a többi játékosnak is lehetőséget ad. A döntés a végén mindig az edzőé, de megerősítem, hogy velem is egyeztett erről. Az Andorra elleni győzelem után már tudtam, hogy Magyarország ellen nem fogok pályára lépni

– jelentette be Lewandowski.

“A Magyarországgal való találkozó sajnos nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna, de a csapat elkötelezettségével és ambíciójával kapcsolatban nem lehetnek fenntartásaink.

Sajnálom, hogy nem tudtam segíteni a válogatottat a pályán, kívánhatnám, hogy bárcsak ott lehettem volna a gyepszőnyegen, de most már a jövőre kell koncentrálnunk, mert még nem vesztettünk el igazán semmit. Megértem a szurkolók dühét és elkeseredettségét és csapatkapitányként csak a bocsánatukat tudom kérni.

Azt megígérhetem, hogy a folytatásban mindent megteszünk majd a továbbjutásért, a rájátszásban már győznünk kell!” – tette hozzá a fehér-piros csapat kapitánya.

Lewandowski azt is megjegyezte, hogy tisztában van azzal, hogy ha a lengyel csapat kvalifikálja magát Katarba, az lehet az utolsó világbajnoksága.

“Realista vagyok, és tudom, hogy számomra személy szerint ez lehet az utolsó világbajnokságért vívott harc a sassal a mellkasomon. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy segítsem a csapatunkat a továbbjutásban. Soha nem voltam hajlandó a válogatottnak nemet mondani és amíg az egészségem engedi, nem is lesz ilyen. A Nemzeti Stadionban játszani a saját közönségünk előtt mindig nagy ünnep és büszkeség lesz számomra” – emelte ki a támadó.

Az már kiderült azóta, hogy a lengyel válogatott a varsói vereségnek köszönhetően nem lesz kiemelt a vb-pótselejtezők jövő heti sorsolásán.

A DAC tulajdonosa beszállhat a magyar fociba – nagymúltú vidéki csapatot vásárolhat meg