Ma este 20:45-től, az athéni Spiros Louis Olimpiai Stadionban csap össze a görög és a magyar válogatott a Nemzetek Ligája soron következő csoportmérkőzésén. A találkozó előtt a mieink székesfehérvári középpályása, Kovács István osztotta meg várakozásait a molvidi.hu-val.

A keret nagyobb része – egy-két kivételtől eltekintve – ugyanaz, mint legutóbb, ez pedig abból a szempontból mindenképp könnyebbséget jelent számunkra, hogy már ismerjük az új szakmai stábot, vagyis immár sokkal kevesebb időt kellett a bemutatkozásra fordítani – kezdte Kovács klubja hivatalos oldalának adott nyilatkozatát. – A Nemzetek Ligája első két mérkőzésén felemás eredményt értünk el, hiszen kikaptunk Finnországban, majd hazai pályán sikerült legyőznünk a csoport legerősebb együttesét, Görögországot. Talán annak is köszönhetően, hogy az utolsó emlékünk egy remek hazai győzelem volt, ez a mostani hét igazán jól telt el a válogatott edzőtáborában.

Válogatott: Szavazd meg Rossi kezdőcsapatát a görögök ellen!

Az athéni környezet és a hazai ultrák sem lesznek ismeretlenek a játékos számára, aki augusztusban, a Bajnokok Ligája-selejtező rájátszásában már találkozhatott a görög fanatizmussal a AEK elleni mérkőzéseken.

A felkészülésünket is megkönnyítette az, hogy immár van személyes tapasztalatunk a görög válogatottról, azzal azonban tisztában vagyunk, hogy péntek este Athénban, ahol vélhetően több tízezer hazai drukker lesz a stadionban, teljesen más meccs vár ránk, mint legutóbb Budapesten. A Vidivel a nyáron az AEK Athén ellen már megtapasztaltuk, milyen érzés is úgy pályára lépni, hogy a lelátók tele vannak fanatikus görög szurkolókkal. Ugyanakkor abban is biztosak vagyunk, hogy sokan kísérnek el bennünket Magyarországról, mi pedig értük is, valamint az otthon lévő szurkolóinkért is szeretnénk minél jobb eredményt elérni.

Kovács elárulta, bár nehéz ellenfélre számítanak, mindkét előttük álló mérkőzésre a győzelem reményében futnak majd ki.

Úgy gondolom, hazai pályán sokkal veszélyesebben, bátrabban fog játszani Görögország, mint tette azt Budapesten, ahol olyan érzésem volt, főleg az első félidőben, hogy egy kicsit lebecsültek bennünket.

Az észtekkel egyelőre még nem foglalkoztunk, előbb a görögök elleni akadályt kell sikeresen vennünk, ezt követően lesz egy kis időnk arra, hogy felkészüljünk a hétfő esti, tallinni meccsre is. Sportemberek vagyunk, így nem is lehet más a célunk, mint az, hogy a két idegenbeli meccsen a lehető legtöbb pontot, azaz hatot szerezzünk.

Nyilván aztán alakulhat úgy a mérkőzés, hogy adott esetben mondjuk egy athéni döntetlennel is elégedettek lehetünk, de előre biztos, hogy nem írnám alá a görögök ellen az 1 pontot idegenben.