A magyar válogatott Bódi Ádám, Eppel Márton és klubjával, a Budapest Honvéddal épp kedden hosszabbító Gazdag Dániel nélkül kezdi meg a felkészülést jövő hétfőn az Azerbajdzsán és Wales elleni Eb-selejtezőkre, az RB Leipzig és a Sporting Kansas játékosai pedig csak június 2-án érkeznek meg Telkibe.

Ahogy azt Marco Rossi a bő keret kihirdetésekor elmondta, ezen a héten – a legtöbb bajnokság befejezését követően – szűkíti a meghívott játékosok névsorát. Az RB Leipzig azonban jelezte a szakmai stáb felé, hogy két magyar válogatott játékosa, Gulácsi Péter és Willi Orbán csak június 2-án, a hivatalos FIFA-dátum kezdetekor csatlakozhat a válogatotthoz, illetve a Sporting Kansas KC vezetősége is csak ekkor engedi el Baráth Botondot és Németh Krisztiánt – írja az mlsz.hu.

Mellettük egyelőre a sérült Kádár Tamást is kénytelen nélkülözni a csapat a jövő heti edzések során, bár a Dinamo Kijev hátvédje már most is a magyar válogatott sport-fizioterapeutáival végzi a rehabilitációs munkát.

Az ő távollétük nagyban befolyásolja a felkészülés első hetében elvégezhető munkát, így a szövetségi kapitány egyelőre mindössze három fővel szűkítette a keretet.

Sajnos az RB Leipzig és a Sporting Kansas játékosai csak június 2-án csatlakozhatnak hozzánk, viszont a hatékony edzésmunkához elegendő számú játékossal kell dolgoznunk már az első héten is, így egyelőre csak három fővel szűkítettük a keretet – fogalmazott Marco Rossi az mlsz.hu-nak. – Arról, hogy végül kik utaznak majd velünk Bakuba, leghamarabb a jövő hét végén döntünk majd a szakmai stábbal.

A kerettagok május 27-én kezdik majd meg a közös munkát a következő két Eb-selejtezőre.

Eb-selejtező: Megvan a walesiek kerete – a legnagyobb sztárjuk is jön Magyarországra

A magyar válogatott jelenlegi bő kerete Azerbajdzsán és Wales ellen:

Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (MOL Vidi FC)

Védők: Baráth Botond (Sporting KC), Bese Barnabás (Le Havre), Ferenczi János (DVSC), Fiola Attila (MOL Vidi FC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Arisz), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig), Pávkovics Bence (DVSC), Vinícius Paulo (MOL Vidi FC)

Középpályások: Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (MOL Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna), Pátkai Máté (MOL Vidi FC), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)

Támadók: Dzsudzsák Balázs (Al-Ittihad Kalba), Holender Filip (Bp. Honvéd), Nagy Dominik (Legia Varsó), Németh Krisztián (Sporting KC), Szalai Ádám (Hoffenheim), Varga Roland (Ferencváros), Vida Kristopher (DAC), Zsótér Donát (Újpest)