Beszámoltunk már arról honlapunkon, hogy immáron hivatalos férfi A-válogatottunk márciusi programja, az MLSZ azonban e mellett az utánpótlás válogatottak és a női nemzeti tizenegy tavaszi mérkőzéseiről is tájékoztatott.

Férfi U21

Március végén láthatjuk idehaza a selejtezőcsoportjában még veretlen férfi U21-es válogatottat az ellen a Ciprus ellen, amellyel szemben idegenben 2–0-ra tudott nyerni Michael Boris csapata. Néhány nappal később Belgium ellen idegenben lép majd pályára a csapat, szintét tétmérkőzésen.

Női és férfi U19

Szintén márciusban kerül sor a férfi U19-es válogatott elitkörös szereplésére. Nekik Macedóniában kell kiharcolni az Eb-kvalifikációt a hazaiak, a lettek és a címvédő angolok ellenében. A finnországi tornára csak a csoportgyőztesek jutnak ki.

A női U19-es csapatunk hazai pályán küzdhet majd április elején, mégpedig Hollandia, Svédország és Szlovénia ellen. Itt is csak a csoportgyőztesek jutnak ki a svájci Európa-bajnokságra.

Női és férfi U17

Akárcsak tavaly, az idén is az összes versenykorosztály (női és férfi U17, U19) kivívta az elitkörben való szereplés jogát. A ciprusi női meccsek után március végén a hazai pályák kerülnek előtérbe: a női és férfi U17-es válogatottunk is hazai környezetben küzd az elitkörben.

A lányok Csehország, Olaszország és Szerbia ellen lépnek pályára, míg a fiúk Izrael, Románia és Szlovénia ellen küzdenek majd. A nőknél csak a csoportgyőztesek kvalifikálnak a litvániai Eb-re, a fiúknál a csoportgyőztesek mellett a 8 csoportból a hét legjobb második helyezett is kijut az angliai Európa-bajnokságra.

Női A-válogatott

A magyar labdarúgás nagy tavaszi kihívássorozatát a női felnőtt A-válogatott foglalja keretbe. A mérkőzéssorozat február végén kezdődik: a Markó Edina vezette női A-válogatott a 12 csapat részvételével zajló Ciprus Kupán vesz majd részt igen neves ellenfelek társaságában.

A remények szerint élményekben gazdag két és fél hónap utolsó állomását is a női A-válogatott jelenti: a vb-selejtezők során a lányok előbb Svédországot fogadják hazai pályán, majd Horvátország legjobbjai ellen lépünk pályára idegenben április elején.

TAVASZI VERSENYNAPTÁR

Február 27-Március 8. női A-válogatott Ciprus Kupa
Március 21-27. férfi U19 Eb-selejtező, elitkör, Macedónia
Március 22. férfi U21 Eb-selejtező vs Ciprus
Március 22-28. férfi U17 Eb-selejtező, elitkör, Magyarország
Március 23-29. női U17 Eb-selejtező, elitkör, Magyarország
Március 23. férfi A-válogatott Felkészülési mérkőzés vs Kazahsztán
Március 26 férfi U21 Eb-selejtező vs Belgium
Március 27. férfi A-válogatott Felkészülési mérkőzés vs Skócia
Április 4-10. női U19 Eb-selejtező, elitkör, Magyarország
Április 5. női A-válogatott vb-selejtező vs Svédország
Április 9. női A-válogatott vb-selejtező vs Horvátország