Mint ismeretes, a koronavírus-járvány miatt elmarad az eredetileg március 26-ra kiírt Bulgária-Magyarország Nemzetek Ligája-playoff találkozó és egyben Európa-bajnoki pótselejtező. A rendkívül bizonytalan járványügyi helyzet miatt egyelőre nem is tudni hivatalosan, mikor pótolhatják a szófiai találkozót – bár bolgár lapok arról számoltak be, hogy ideális esetben erre akár már június 4-én sor kerülhet.

Ugyancsak helyi sportportálok, a topsport.bg, illetve a gong.bg értesült úgy, hogy annak az esélye is felmerült, hogy a bolgár nemzeti csapat akár játék nélkül továbbjusson és az izlandi-román pótselejtető győztesével játsszon a 2021-re áttett kontinenstornára történő kijutásért.

A bolgárok szerint abban bízhatnak, hogy a magyar kormány 2020 végéig kiterjesztheti a járvány miatt elrendelt országos veszélyhelyzetet, “drákói intézkedéseket” hozva, amelyek többek között a helyi sportélet teljes leállását is jelentik. Emiatt azzal számolnak ellenfelünk sajtójában, hogy a magyar válogatott nem tudna kiállni júniusban (ha valóban ekkor pótolnák a találkozót, ezt ugyanis semmilyen hivatalos forrás nem erősítette meg), így viszont szerintük az UEFA a bolgárokat juttatná tovább.

Az egyelőre erősen spekulatív értesülések arra nem térnek ki, hogy Bulgáriában is egyre erősebben jelen van a koronavírus-járvány: míg Magyarországon 167 fertőzöttről és 7 elhunytról szólnak a legfrissebb hivatalos információk, addig ellenfelünknél 187 megbetegedést és 3 halálesetet regisztráltak egyelőre.

A koronavírus-járvány egyetlen pozitívuma a magyar válogatottnak: “Ez nem szerencse, de jól jött”