A többek között Európa lakosságát, gazdaságát, kultúráját és sportéletét is erősen sújtó koronavírus-járvány nyilván senkinek sem jött jól, hiszen emberéleteket követel, egész országok mindennapjait tette tönkre, és például a labdarúgásnak is komoly károkat okoz.

Ha a járványnak nem is, az amiatt érkezett kényszerszünetnek egy magyar játékos viszont biztosan örülhetett némileg: Willi Orbán előtt így esély adódott arra, hogy ne csak klubjában, de a magyar válogatottban is pályára léphessen a várhatóan a tavasz végén-nyár elején érkező idényhajrában.

Bő két hete még arról szóltak a németországi hírek, hogy nem várható április előtt a nemzeti csapat alapemberének visszatérése, így szinte biztos, hogy kihagyja a Bulgária ellen, eredetileg márciusi pótselejtezőt is.

A Bild mostani beszámolója szerint 2-3 hét múlva Orbán már csapatával edzhet, így elkerülheti azt, ami a járvány európai kitörése előtt még biztosnak tűnt, azaz a pótselejtező(kö)n is ott lehet majd várhatólag – a legutóbbi, bulgáriai sajtóinformációk szerint június 4-én léphet pályára a válogatott, ha a járványhelyzet is megengedi már.

Az RB Leipzig 27 éves magyar csapatkapitánya még tavaly október 30-án, a Wolfsburg ellen 6-1-re megnyert Német Kupa-mérkőzésen sérült meg, és két héttel később térdműtéten esett át – artroszkópos eljárással operálták meg a védőt. Azóta edzeni sem tudott a bekk. most viszont, az összeurópai leállással időt nyert ahhoz, hogy visszatérhessen klubjában és a nemzeti csapatban is.

Szerencsésnek azért nem mondanám a jelenlegi helyzetet…ennél most sokkal fontosabb dolgok is vannak. De természetesen a szünet ebből a szempontból jól jött nekem

– mondta a német napilapnak Orbán.

Koronavírus: Gulácsiék már pénteken elkezdték az edzéseket – sajtóhír