A Kicker magazin és az rblive.de szerint, Julian Nagelsmann vezetőedző beszédét követően a játékosokat három csoportra osztották három edzőpályán, és különböző gyakorlatokat végeztek.

Egyéni labdás edzések voltak. A fiúk végre azt csinálhatták, amit a legjobban szeretnek: futballozni és végre labdába rúghattak. Kapura lőttek, gyakorolták a passzokat és a beadásokat, fizikai kontakt nélkül – mondta Markus Krösche sportigazgató. Hozzátette, az edzőközpontban bevezetett óvintézkedések megakadályozzák azt, hogy a játékosok egymás között terjesszék a koronavírust.

Az infrastruktúránknak köszönhetően mindenkinek van saját öltözője, ahol lehet zuhanyozni, és öltözni, így a játékosok véletlenül sem kerülnek kapcsolatba egymással.

Mint ismert, a német bajnokságok egyelőre április 2-ig szünetelnek, de a legtöbben arra számítanak, hogy a legkorábban májusban rendezhetnek ismét mérkőzéseket, zárt kapuk mögött.

A többi csapattal együtt nagyon szorosan együttműködünk. Mindannyian ugyanabban a hajóban evezünk, szeretnénk befejezni a szezont. Az emberek futballt akarnak látni, és ebben az időben egy kis változásra van szükségünk – fogalmazott Krösche, aki azzal kalkulál, hogy az április 4-i Hertha BSC elleni bajnokin pályára léphetnek.

A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig 25 forduló elteltével 50 pontot gyűjtött és a harmadik helyen áll a Bundesliga tabelláján, öt ponttal lemaradva az éllovas Bayern Münchennel szemben.

Az edző figyelem felhívása

Julian Nagelsmann vezetőedző a klub hivatalos Instagram-oldalára feltöltött videóban kérte minden követőt, maradjon otthon.

Kölcsönösen szolidaritást kell mutatnunk, és meg kell változtatnunk az életmódunkat a koronavírus elleni küzdelem érdekében. Együtt erősek vagyunk – mondta a 32 éves szakember.

Koronavírus: A korábbi válogatott játékos a nemzetközi futballpiac teljes átalakulására számít – minden hír a járványról!