A bolgár-magyar mérkőzéssel kapcsolatban már olyan hírek is megjelentek külföldön, amelyek szerint a szófiai találkozóval együtt akár az összes Nemzetek Ligája-playoff, illetve Európa-bajnoki pótselejtezőt elhalaszthatja az UEFA.

Előzetesen arról szóltak a hírek, hogy zárt kapuk mögött lesz megtartva a bolgár-magyar pótselejtező. Ez megegyezett azzal, amit a bolgár és a magyar szövetség pár napja felvázolt.

Az MLSZ pénteki közleménye szerint március 26-án nem lesz bolgár-magyar mérkőzés.

A Bolgár Parlament a pénteki nap folyamán vészhelyzetet hirdetett ki az országban, a Bolgár Egészségügyi Minisztérium és a Nemzeti Krízisközpont pedig március 29-ig megtiltotta minden tömegrendezvény, kulturális-, szórakoztató- és sportesemény megrendezését.

Az MLSZ jelezte, így Marco Rossi szövetségi kapitány hétfőre tervezett kerethirdetése is elmarad.

A bolgár-magyar párharc győztese öt nappal később az izlandi-román meccs győztesét fogadta volna az Eb-részvételért.

Az idei Európa-bajnokságra június 12. és július 12. között kerül sor 12 városban, köztük Budapesten a Puskás Arénában, ahol három csoportmérkőzés mellett egy nyolcaddöntőt rendeznének. Az európai szövetség (UEFA) jövő kedden – videokonferencia keretében – tanácskozik arról, miként folytatódjanak a szinte egész Európában leállt nemzeti bajnokságok, illetve nemzetközi versenysorozatok, de médiaértesülések szerint a kontinensviadal megrendezése is téma lesz. (MTI/csakfoci.hu)