Mint ismeres, március végén összesen 12 Nemzetek Ligája-playoff meccsen, illetve Eb-pótselejtezőn dől el, mely csapatokkal lesz teljes a nyári, 12 országban megrendezésre kerülő Európa-bajnokság mezőnye. 26-án a nyolc elődöntőt, 31-én pedig a négy finálét rendezik meg az NL-divíziókban.

A napról napra terjeszkedő koronavírus-járvány azonban alaposan átírhatja a futballnaptár ide eső részét is. Romániai sajtóhírek szerint az UEFA elhalaszthatja a már egyébként is zártkapussá nyilvánított találkozókat és ezt Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap szerint már közölte is a tagországokkal, bár hivatalos bejelentés még nem született egyik fél részéről sem. A lap mindenesetre úgy tudja, hogy néhány napon belül véglegessé válhat a halasztás.

FRISSÍTÉS: Az MLSZ szerint – a jelenlegi állás alapján – lesz meccs, de zárt kapuk mögött.

Zártkapus lesz, de megtarthatják a bolgár-magyar Eb-pótselejtezőt

Boszniából már írtak az UEFA-nak

Ezt kérte a hírek szerint Bosznia-Hercegovina futballszervezete is ezt kérte az európai szövetségtől, miután a 11. koronavírusos megbetegedést is regisztrálták a balkáni országban. A jegyeladást fel is függesztették már a mérkőzés kapcsán.

Bosznia minden nyilvános rendezvényt és sporteseményt betiltott, miközben az megtiltotta a beutazást Olaszországból, Kínából, Dél-Koreából és Iránból, ráadásul a Németországból, Franciaországból és Spanyolországból érkezők is alapos rostán esnek át. “Emiatt a játákosaink nagy része valószínűleg nem is tudna részt venni a pótselejtezőn, ezért is kérjük az UEFA-t, hogy alaposan gondolja át a mérkőzés esetleges megrendezése jelentette kockázatokat” – írták.

A magyar válogatott 26-án Bulgáriában lépne pályára – egyelőre annyi tűnik bizonyosnak, hogy zártkapus lesz a szófiai találkozó -, de ezek szerint az sem kizárt, hogy végül a korábbi híreknek megfelelően elhalasztják ezt a mérkőzést is.

A pótselejtezők elődöntőinek március 26-i párosításai:

A-divízió:

Bulgária-Magyarország

Izland – Románia

B-divízió:

Bosznia-Hercegovina – Észak-Írország

Szlovákia – Írország

C-divízió:

Skócia – Izrael

Norvégia – Szerbia

D-divízió:

Georgia – Fehéroroszország

Észak-Macedónia – Koszovó