Rendkívül eseménydúsra sikeredett a 2018-as év Marco Rossi szövetségi kapitány asszisztens edzőjének, Giovanni Costantinónak is, aki az olasz trénerrel karöltve harmadik helyet szerzett a szlovák bajnokságban a DAC Dunaszerdahellyel, így egy kör erejéig az Európa Ligában is “megmutathatta magát”, valamint érzelemdús meccseken ülhetett a magyar válogatott kispadján.

Marco Rossi jobbkeze az olasz Messina Sportivának adott interjújában beszélt arról, milyen feladatai vannak pontosan a szakmai stábban, valamint a 2020-as Európa-bajnokságra való kijutás esélyeit is latolgatta.

– Marco nagyon profi és tiszteletteljes szakember, ami a legfontosabb egy edzőnél. Én meccsek elemzésével foglalkozom, de pályaedzőként is segítek, szóval több feladatom van. Marco legkiválóbb tulajdonsága, hogy érezteti a kollégáival, hogy az ő stábjában mindenki fontos – mondta Costantino, aki díjat kapott a Messina megyei Edzőszövetség hagyományos év végi gáláján is a Legjobb Edző kategóriában, majd kitért az Eb-selejtezőre, ahol Magyarország ellenfele Horvátország, Wales, Szlovákia és Azerbajdzsán lesz.

Azt gondolom, hogy a horvát keret erősségét nézve az első hely sorsa már eldőlt, hiszen Modrictól Brozovicig egészen félelmetes nevek alkotják a válogatottat. De Walesnél Bale, míg a szlovákoknál Hamsík ellen is pályára lépünk. A Nemzetek Ligájában azonban megmutattuk, hogy bárki ellen tudunk jól játszani, legyőztük Görögországot, Észtországot és Finnországot is. Kemény lesz, de ki akarjuk harcolni a továbbjutást, hiszen a 2020-as Eb egyik helyszíne Budapest lesz.

Costantino újságírói kérdésre kitért arra is, hogy munkája során rengeteget utazik, így számos országban megfordult már.

– A világ gyönyörű, mindig új élmények érnek és rengeteg dolgot tanulok. Minden nemzetnek megvan a maga kultúrája a sport és a játékmódok területén is, különböző mentalitású edzőkkel találkozok. Mindenkinél szükséges azonban, hogy képes legyen folyamatosan tovább fejlődni – zárta az interjút Costantino, majd megjegyezte, hogy ki tudja, egyszer akár az is előfordulhat, hogy újra Messinában vállal munkát.

“Marco Rossi stábjában mindenki fontosnak érezheti magát” – díjat nyert a kapitány jobbkeze