“Egy jót mosolyogtam volna, hogy őszinte legyek” – mondta Cseri Tamás az M4 Sport arra vonatkozó kérdésre, hogy mit szólt volna ahhoz mondjuk két évvel ezelőtt, ha valaki azt mondja akkor neki, hogy 2020 őszén magyar válogatott lesz.

A Mezőkövesd 32 éves támadó középpályása pár percet kapott az oroszok elleni vasárnapi NL-meccsen (2-3), Marco Rossi szövetségi kapitány pedig a találkozót követően külön ki is tért arra, hogy a gólszerzés reményével küldte a pályára az élvonalban leginkább az előző idényben berobbanó Cserit. Azonban a tréner nem sokkal később felvezényelte Willi Orbánt is támadni, így a rutinos játékosnak inkább a védekezésből kellett kivennie a részét az utolsó percekben.

Minden játékosnak az az álma, hogy bemutatkozzon a válogatottban, örülök, hogy nekem sikerült. Annyit kért tőlem Marco Rossi a becserélésemkor, hogy tartsam fent a labdát, keressem azt a két vonal között, és hogy élvezzem a játékot.

Én nem gondolom, hogy probléma volt a csapat játékával, jól küzdött, jól tette az elvárt dolgát mindenki, kis szerencsével döntetlen is lehetett volna a vége.

Az oroszok jobban fel tudtak készülni belőlünk, mint a törökök, de most is nagyon futballozott a válogatott, akár mi is vezethettnük volna és akár meg is nyerhettük volna a mérkőzést. Most visszamegyek a klubomba, teszem a dolgom, aztán meglátjuk, a jövő mit hoz majd – értékelt a 32 éves újonc.