A csakfoci.hu szokásához híven ezúttal is megszavaztatta olvasóit, milyen kezdőcsapattal állítanák ki a magyar válogatottat az este 20:45-kor kezdődő, Lengyelország elleni utolsó Nemzetek Ligája-mérkőzésre. A lehetőségek felsorolásakor volt olyan játékos, akit több poszton is variációként adtunk meg, az alapfelállást pedig – a törökök és a szerbek elleni előző Nemzetek Ligája-meccsek során is alkalmazott rendszernek megfelelően – 3-5-2-ben adtuk meg. Olvasóinknak egy napjuk volt szavazataik leadására.

A kapusposzton az előző voksolásokhoz hasonlóan most is meglehetősen egyértelmű volt a helyzet. A lipcsei Gulácsi Péter a szavazatok 91 százalékát zsebelte be, Dibusz Dénest (8%) és Tóth Balázst (1%) is megelőzve.

A középső védőknél Willi Orbán (80%) és Szalai Attila (59%) pozíciója sem forgott veszélyben, mellettük pedig az a Lang Ádám (36%) szerepelne harmadik centerhalfként a drukkereknél, aki Botka Endrét (24%) megelőzve kapott bizalmat.

A középpálya jobb oldalán viszonylag jelentős fölénnyel Loic Nego (37%) volt a nyerő, a bal oldalon pedig Holender Filip hiányában Sallai Roland lett a befutó (40%) – tegyük hozzá, hogy a Freiburg légiósát akár a jobb szélen, akár a támadósorban is sokan el tudnák képzelni a szavazatok alapján. A középső középpályásoknál Nagy Ádám vitte a prímet (59%), Szoboszlai Dominik hiányában pedig Kalmár Zsoltra (44%) és a visszatérő Kleinheisler Lászlóra (36%) bíznák a szurkolók a támadások építését, utóbbi mondjuk kevéssel előzte meg a ferencvárosi Sigér Dávidot (34%).

Ahogy írtuk, Sallai a kétfős csatársorban is bizalmat kapna akár a drukkerektől, méghozzá Szalai Ádám (42%) mellett, de mivel Nikolics Nemanja sem sokkal maradt el a Freiburg-játékostól (28-24%), így a Vidi csatára került be a képzeletbeli tizenegybe.

A válogatott Lengyelország elleni kezdőcsapata a szurkolók szavazatai alapján:

Gulácsi – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Nego, Nagy Á., Kalmár, Kleinheisler, Sallai – Szalai Á., Nikolics

Interjú: “Egy nap örökre kiesett az életemből” – Nagy Ádám a legjobb tulajdonságáról, álmai bajnokságáról és a remélt Fradi-szerződésről