A szerb válogatott a Skócia ellen tizenegyesekkel elveszített Eb-pótselejtezőt követően megérkezett Budapestre, a vasárnapi Nemzetek Ligája-összecsapásra, és szombat este, a Puskás Arénában megtartotta hivatalos sajtótájékoztatóját, valamint edzését. Az újságírók kérdéseire Ljubisa Tumbakovic szövetségi kapitány és Nemanja Maksimovic, a Getafe légiósa válaszolt.

A magyarok elleni októberi, belgrádi mérkőzést abból a szempontból különleges helyzetben rendezték, hogy a norvégok elleni győzelem után a játékosoknak inkább már a Skócia elleni Eb-pótselejtező járt a fejükben – fogalmazott Tumbakovic. – Akkor nyolc helyen változtattunk a norvégok ellen kezdőcsapaton, ami közrejátszott a vereségünkben. Le kell vonni a tanulságokat abból a meccsből, és mindent beleadni a vasárnapi találkozón, hogy visszavágjunk a belgrádi vereségért. Profik módjára kell hozzáállni a mérkőzéshez, és folytatni a munkát. Ezúttal is lesz néhány változás a csapatban, de nem annyi, mint az októberi meccs előtt. Fájdalmas vereséget szenvedtünk a skótoktól, ezért a csapat hangulata természetesen nem igazán jó, ilyen körülmények között sokat kell tennünk azért, hogy legalább tudásunk átlagszintjét hozni tudjuk. Szeretnénk jobban játszani, mint Belgrádban tettük, ami azért nem egy nagy kérés a csapat felé. A magyaroktól arra számítok, hogy Izland legyőzése után még nagyobb lendülettel vetik bele magukat a mérkőzésbe, ezért izgalmas összecsapást várok várok.

A szerb kapitány végezetül gratulált a magyar válogatottnak az Eb-részvétel kiharcolásához, és hozzátette: egy hosszú és aprólékos munka eredménye a sikert.

Nemanja Maksimovic, a szerbek középpályása elmondta: mindenki csalódott az Eb-részvételről döntő meccs elvesztése után, de a labdarúgásban az a jó, hogy gyorsan jönnek egymás után az újabb feladatok, és a vereségek után már a következő kihívásra lehet fókuszálni.

Karrierünk egyik legnagyobb kudarcaként könyveljük el a skótoktól elszenvedett vereséget. A magyar csapat erős, ezért számunkra nem fontos információ, hogy öt játékosuk hiányzik majd. Nekünk a saját játékunkra kell összpontosítani, és azon dolgozni, hogy visszatérjünk a régi kerékvágásba, és valós tudásunknak megfelelő teljesítményt nyújtsunk – idézte a Getafe játékosának szavait az mlsz.hu.

Rossi: “Sírva ünnepeltem a győzelmet otthon” – Dárdai, Storck, Egervári és Koeman is gratulált a magyar válogatottnak