A Panorama Sport azt írja, hogy “Az első gól, az első győzelem. Albánia történelmet írt Magyarország legyőzésével, köszönhetően Broja nagyszerű góljának. Edi Roja és a piros-feketék megérdemelt sikert arattak”. A portál szerint a házigazda mindkét félidőben dominálni tudott, és “a jutalmát” végül a 87. percben kapta meg a győztes gól formájában.

Szóba került a beszámolóban egy, a második félidő elején lezajlott furcsa jelenet is, amikor a játékvezetőnek egy, az Elbasan Aréna fölé repülő drón miatt kellett félbeszakítania rövid időre a találkozót. A minijármű egy parlamenti képviselőnek szóló üzenetet hordozott, de nagy port semmilyen téren nem kavart végül, bár egy felvétel alapján a szurkolók annyira nem örültek a közjátéknak.

Az a2news.com Broját “piros-fekete hősnek” nevezi, aki történelmi találatával valósággal felrobbantotta az Elbasan Arenát. Hozzáteszik ugyanakkor, hogy a jobb hazai kezdés ellenére a magyar csapaté volt az első komoly helyzet (a lap állításával ellentétben azonban nem Gazdag, hanem Kleinheisler hagyta ki azt – a szerk.). Jött aztán Kumbulla őrületes ziccere a kapu torkából, majd a második félidőben is akadtak kecsegtető albán lehetőségek,  amelyek aztán Broja győztes góljában csúcsosodtak ki.

A lap kiemeli, hogy albán játékos is be tudott kerülni a vb-selejtezők heti álomcsapatába az UEFA-nál, Berat Gjimshiti 7,9-es osztályzatával és nagyszerű védeőmunkájával érdemelte ki az elismerést.

A Gazeta Blicnél Broja a “nemzeti hős”, aki minimális különbségű, mégis nagyszerű győzelemhez segítette az albán válogatottat Magyarország ellen.

Az új helyi hérosz a SuperSportnak nyilatkozott is a mérkőzést követően:

Nagyon büszke vagyok arra, hogy a válogatott mezét viselhetem. Rendkívül fontos mérkőzés volt, amit meg kellett nyernünk, mert nem igazán működtek a dolgok. Az edzőtől végül 20 percet kaptam, de köszönöm Istennek, hogy így is betalálhattam és örömet okozhattam mindenkinek. Hogy elegendő megbecsülést kapok-e a kapitánytól? Erre nehéz mit mondani – fogalmazott Broja annak kapcsám, hogy a hírek szerint nem túl jó viszonyt ápol igencsak kritikus olasz edzőjével.

Az albán kapitány Magyarország legyőzéséről: “Életben maradtunk”

A Sport Ekspres kiemeli, hogy óriási fontossággal bíró siker volt a Magyarország elleni, amely sok szempontból sorsfordító is lehet akár az albán válogatott számára. Rámutatnak, hogy taktikai szempontból jól választott Reja kapitány, amikor például a sok gondot okozó ferencvárosi Uzunival futtatta meg a magyar védőket, miközben az albán szélsőjáték is komoly problémát jelentett a mieinknek.

A balkanweb.com “szupergólnak” titulálja Broja győztes találatát, egy olyan mérkőzésen, amelyen igazán “nem volt szerencséje Albániának, mégis győzött” és életben tartotta továbbjutási esélyeit. Kiemelik, hogy a második félidőben képes volt a hazai csapat rátenni egy lapáttal még az első játékrészbeli teljesítményére.

A CNA, azaz a City News Albania az albán szövetség elnökét, Armand Dukát idézi, aki szerint megtört egy átkot a válogatottjuk vasárnap este.

Mindennel elégedett vagyok a mai meccs kapcsán és különösen örülök, hogy épp a közönség visszatértekor győztünk. A szurkolóink a korlátozások ellenére is fantasztikus atmoszférát teremtettek és motiválták a csapatot.

Egy olyan ellenfelet győztünk le, amely egy igazi fekete macska volt a számunkra, aki ellen soha nem tudtunk gólt és három pontot sem szerezni.

Ez egy történelmi siker Albánia számára, ami különösen azért volt fontos, hogy versenyben maradhassunk az októberi vb-selejtezőkre is. A siker ellenére sem szabad azonban lebecsülnünk a szerdai ellenfelet, San Marinót, ott is ugyanannyit ér majd a három pont, ha megszerezzük, mint bármelyik más ellenfél ellen. Eufóriába még nem eshetünk – mondta az albán focivezér a lapnak.

Rossi: “Ez nem a világvége, nem lehet kivégezni a játékosokat” – a kapitány értékelése Albániából