Mint ismeretes, 1-0-ra kikapott vasárnap Albániában, így távol került attól a magyar válogatott, hogy a vb-selejtező csoportjából jusson ki esetleg a 2022-es katari világbajnokságra.

A házigazda viszont megszerezte azt a három pontot, amire mindenképpen szüksége volt ahhoz, hogy versenyben maradjon az I-csoport második helyéért. Így látta a “szkipetárok” olasz szövetségi kapitánya, Edoardo Reja a győztes találkozót.

A lengyelek elleni 1-4-es meccsen is sokszor jobban játszottunk az ellenfelünknél, de ma is remek mérkőzést vívtunk. Az első félidőben is voltak már helyzeteink, de ó lett volna legalább egyet kihasználni és vezetést szerezni.

De meg kell jegyeznünk, hogy a magyar válogatott nagyot küzdött és a hosszú indításaival sok problémát okozott nekünk. Magyarország legyőzése, egy Eb-résztvevőé nem kis dolog.

A fizikalitás tekintetében sokszor szenvedtünk, de megérdemeltük a sikert mentálisan és a szívünk miatt is. A védekezésünk jól működött, a támadásokban viszont konkrétabban kell majd befejeznünk az akcióinkat, mert most is elpuskáztunk néhány jó helyzetet.

Ha kikaptunk volna, minden reményünk elszáll, sorsdöntő találkozó volt, de így visszatértünk a versenybe, életben maradtunk.

A céljaink? Most jön a San Marino elleni meccs, aztán meg a lengyelek, akik ellen lehetőségünk lesz majd visszavágni. Meglátjuk, akkor milyen állapotban érkeznek majd meg a játékosaink – idézi a Panorama Sport a trénert.

Európai vb-selejtezők, I-csoport:

Albánia – Magyarország 1-0 (Broja 87.)

Közvetítés percről percre itt! | Beszámoló itt!

Albánia: Berisha – Doka (Hoxhallari, 79.), Ismajli, Djimsiti, Kumbulla – Abrashi (Çekiçi, 68.), Gjasula, Trashi (Roshi, 46.) – Uzuni, Balaj (Broja, 79.), Bajrami (Laci, 63.)

Magyarország: Gulácsi (Dibusz, 46.) – Lang, Orbán, Szalai A. – Botka (Varga R., 88.), Kleinheisler (Nikolics, 93.), Nagy Á., Szoboszlai, Fiola – Gazdag (Sallói, 67.), Sallai (Hahn, 88.)

A csoport állása: 1. Anglia 15 pont (5 mérkőzés), 2. Lengyelország 10 (5), 3. Albánia 9 (5), 4. MAGYARORSZÁG 7 (5), 5. Andorra 3 (5), 6. San Marino 0 (5)

Rossi: “Ez nem a világvége, nem lehet kivégezni a játékosokat” – a kapitány értékelése Albániából