Michal Škvarka, a Ferencváros nyáron igazolt szlovák középpályása is a Groupama Arenában nézi majd az esti magyar-szlovák Eb-selejtezőt, amelyen több barátjának is szurkolhat majd.

Néhány régi barátom, mint Mazáň, Škriniar, Dúbravka, vagy Hancko is a szlovák keret tagja, így mindenképpen megnézem majd őket. A magyar emberek rendkívül izgatottak a meccs miatt – ezt már csak azoktól a csapattársaimtól is tudom, akik ott vannak a nemzeti csapatban. A hazaiak eltökéltek, hogy a maximumot hozzák majd ki a találkozóból, hiszen abban, hogy ott lehetnek majd a 2020-as Európa-bajnokságon. Nekik ez a mérkőzés óriási jelentőséggel bír – mondta Škvarka a sport.aktuality.sk-nak.

A cikkben az FTC is szóba került természetesen: a 27 éves játékos már a télen a magyar rekordbanokhoz igazolhatott volna Zsolnáról, ám akkor súlyos sérülése közbeszólt.

Talán így kellett történnie. Örülök, hogy végül a nyáron váltottam klubot. Azóta sikerült jól beilleszkednem Budapesten. A Ferencváros egy nagy klub, komoly ambíciókkal, nagyon boldog vagyok, hogy egy ilyen csapathoz igazolhattam – mondta Škvarka, aki aztán a nemzetközi kupaszereplésre is kitért.

Amikor nem sikerült túljutnunk a Dinamo Zagreben, picit csalódottak voltunk. A horvát csapat nagyon erős ellenfél, amire nem álltunk még készen. Viszont túljutottunk az ugyancsak erős Ludogorecen, majd a máltai Vallettán is a BL-ben. Amikor aztán kiestünk onnan, akkor az Európa Liga csoportköre lett a célunk, amit sikerült is elérnünk. Nagyon várjuk már, hogy elkezdődjenek a főtábla küzdelmei – nyilatkozta Skvarka, hozzátéve, hogy a bajnokságot és a kupát is meg akarja nyerni az idényben a Fradival.

Döntöttek a szurkolók Rossi Szlovákia ellen kezdőcsapatáról – itt a névsor