Mint ahogy arról már beszámoltunk, nem múlt el balhé nélkül a Dinamo Bukarest sepsiszentgyörgyi vendégszereplése. A találkozó 91. percében, a második hazai gól után szakadt el a cérna a fővárosiak szurkolóinál. Egy magyar zászlót látva áttörték a kerítést, és egyikük kitépte a lobogót a sepsiszentgyörgyi szurkoló kezéből, és tüntetően eltörte a rúdját. A biztonsági szolgálatnak könnygázzal kellett megállítani őket. A találkozót végül a Sepsi 2-0-ra nyerte.

Nem hagyják azonban annyiban a Dinamo Bukarestnél az esetet: a gsp.ro információi szerint a fővárosi klub felszólította a székelyföldi alakulatot, hogy bizonyítsák be, hogy valóban egy bukaresti ultra kezdeményezte az incidenst és lopta el a magyar zászlót. A portálnak a fővárosiak klubigazgatója, Bogdan Balanescu nyilatkozott az esetről.

Először is szeretnék nyilvánosan is köszönetet mondani a szurkolóinknak, azért ahogyan Sepsiszentgyörgyön viselkedtek. Tűrték a folyamatos inzultálást.

Nem értem, hogy a bajnokság egyes stadionjaiban miért jóváhagyott az ilyen biztonsági intézkedés. Könnyen észrevehető volt a biztonsági emberek bizonytalan intézkedése, és a fizikai felkészületlensége, majd a csendőrparancsnok utasítására kezdtek el könnygázt használni – kezdte Balanescu.

A román klubvezető szerint nem klubjuk egyik szurkolója volt az elkövető, és senki nem tudja az ellenkezőjét bizonyítani. Balanescu úgy gondolja, hogy a Dinamo Bukarest egyáltalán nem felelős a kialakult helyzetért.

Fontos megemlíteni azt a tényt, hogy a biztonsági szervek kizárólag magyarul beszéltek, és állandóan provokálták szurkolóinkat. Lényeg a lényeg, nem értem mégis miből gondolták, hogy a támadó valóban Dinamo szurkoló lett volna, mert érteni biztos nem értették, hiszen nem is beszélték a nyelvet.

Én Ionel Dănciulescu (a Dinamo ügyvezetője – a szerk.) társaságában a tribünről néztem a mérkőzést. Bárkivel beszéltem, senki nem ismerte fel a támadót, és sem a klub címere, sem bármilyen szimbóluma nem volt látható a ruháján, ami a mi szurkolóinkhoz kötötte volna az illetőt. Nincs rá bizonyíték, hogy valóban egy Dinamo-szurkoló volt.

Egyébként az ellenfelünk mindent megtett annak érdekében, hogy inzultálják szurkolóinkat, ráadásul a biztonsági intézkedések sem voltak megfelelőek. Klubunk nem hibás a kialakult helyzetért

– fogalmazott egyértelműen Balanescu.