A Dinamo-szurkolóinál a 91. percben szakadt el a cérna, amikor a hazai együttes megszerezte második gólját is. A bukaresti ultrák ekkor át akarták törni a lelátót és a gyepet elválasztó kerítést, és a biztonsági emberek beavatkozására volt szükség, akik gázsprayt vetettek be – számolt be róla a maszol.ro.

Ezt szó szerint megkönnyezték a Dinamo közelben tartózkodó játékosai, akik a fővárosi szurkolói zónához rohantak, hogy megpróbálják lenyugtatni az ultrákat. De könnyezett Ionel Dănciulescu, a bukaresti klub vezérigazgatója is, aki szintén a lelátón tartózkodott.

Fotó: www.digisport.ro

Az incidens miatt a mérkőzést néhány percre félbe kellett szakítani. A biztonsági emberek és a csendőrök eltávolították a stadionból a fővárosi szurkolókat, utána a meccs folytatódott. Ezt végül a Sepsi nyerte 2-0-ra.

A Dinamo vezérigazgatója, Ionel Dănciulescu szerint a fővárosi szurkolók végig példásan viselkedtek a mérkőzés alatt. Ám a második sepsiszentgyörgyi gól után az OSK egyik szurkolója egy magyar (egyes források szerint székely) zászlót lobogtatva megjelent a bukaresti ultrák zónája előtt.

Ha ez a szurkoló nem lobogtatta volna a zászlót, valószínűleg nem történt volt semmi baj

– idézte a gsp.ro Dănciulescut.

Az történt ugyanis, hogy a zászlót látva egy dinamós ultra áttörte a kerítést, kitépte a lobogót a sepsiszentgyörgyi szurkoló kezéből és tüntetően eltörte a rúdját. Ennek láttán a helyi szurkolótábor a “Ria, Ria, Hungária!” rigmust skandálta, a fővárosiak pedig be akartak hatolni a pályára.

Fotó: www.gsp.ro

A hétfő esti győzelme után a Sepsi OSK a Liga 1 alsóházi tabellájának harmadik helyét foglalja el. A sepsiszentgyörgyi csapat a rájátszásban még egyszer sem kapott ki.