I. félidő:

Bekezdett a Loki, Szatmári révén komolyabb helyzete is volt, de úgy tíz percet követően picit alábbhagyott a 0-4-ről induló debreceniek lendülete. A szép lassan magára találó vendégcsapat Hegedűs János szabadrúgásával veszélyeztetett, majd sokáig kiegyenlített csata folyt a pályán.

A 32. perc érdekes jelenetet hozott: Henty esett össze egy fájdalmas kiáltás kíséretében, majd nem sokkal később talpra állt. Nem ő lett a debreceni közönség és Iványi Zoltán játékvezető kedvence sem, sárgát kapott a színészi teljesítményért.

A 39. percben aztán a DVSC vezetést szerzett, Tisza közelről kotort be egy lecsorgó labdát. Varga készítette elő tulajdonképpen a gólt remek elfutásával (1-0). Érezhetően “beindult” a Loki a gól után, talán nem is jött jól nekik a szünet.

II. félidő:

Ennek ellenére nem sokkal a fordulás után jött a második hazai gól is, Takács Tamás szépen bólintotta a hálóba 6 méterről Jovanovic jobbról érkező beadását az 50. percben (2-0). Nem sokkal később Tisza 17 méteres lövését szedte ki a léc alól Hegedüs.

Ezzel azonban el is lőtte a puskaporát a DVSC, a Puskás egyre többet veszélyeztetett, de gólt végül nem szerzett. Így is örülhettek a felcsútiak, 4-2-es összesítéssel első Magyar Kupa-döntőjébe jutott Pintér Attila csapata. A szakember ötödik csapatával (FTC, Sopron, Vasas, ETO, Puskás) döntőzhet a második számú hazai sorozatban.

Magyar Kupa-elődöntő, visszavágó:

DVSC – Puskás Akadémia 2-0 (Tisza 39., Takács T. 50.) – döntőbe jutott a Puskás Akadémia (4-2)

Pintér az ötödik klubjával a kupadöntőben: “Remélem, egyszer nekünk is lesz szurkolótáborunk, legalább 50-100 fő”