Dunaharaszti – Honvéd 1-7 (Batik 3., Cipf 12., Kukoc 20., Banó-Szabó 30., Kálnoki-Kis 43., Kulach 75., 90., ill. Mendebaba 56.)

A Honvéd már a 3. percben megszerezte a vezetést a harmadosztályú Dunaharaszti otthonában: Kukoc bal oldali szögletét Batik az ötösön fejelte le a földre, a labda pedig a bal felső sarokba vágódott. Kilenc perccel később Kukoc bal oldalról, bal külsővel csavarta középre, ahol az érkező Cipf kapásból a jobb felső sarokba lőtt.

A 20. percben ismét Kukoc volt főszerepben, aki a bal oldalon megforgatta a hazai védőket, majd 13 méterről laposan a bal alsó sarokba lőtt. A félidő felét átlépve már 0-4-et mutatott az eredményjelző, Banó-Szabó Bence 18 méterről, a jobb oldalról gyönyörűen csavart a jobb felső sarokba. A félidei 5-0-s állást Kálnoki-Kis állította be, aki Kukoc jobb oldali szögletét fejelte közelről a Dunaharaszti kapujába.

Fordulás után az 56. percben szépített a Dunaharaszti: Mendebaba pörgetett a Honvéd kapujának jobb oldalába Nichenko jobb oldali beadását.

A hajrához közeledve ismét a kispestiek újabb találatot szereztek, ezúttal Uzoma bal oldali beadását a kapus belekapott, de így lett jó az érkező Kulachnak, aki még az utolsó percekben is lőtt egy gólt és beállította a 7-1-es végeredményt Cipf beadása után.

Putnok – Paks 0-5 (Hahn 18. – 11-esből, 21., Poór 26., 86., Balogh 30.)

A Paks már a 18. percben előnybe került: Windecker ugratta ki egy lágyan felemelt labdával Pappot, aki fejjel próbálta a játékszert a kapuba juttatni, de a kirontó hazai hálóőr elkaszálta, a játékvezető pedig büntetőt ítélt, amit Hahn magabiztosan értékesített – tudósított a paksifc.hu.

Három perccel később egy gyönyörű támadást követően Hahn cselezett utoljára a tizenhatos sarkánál, majd tanítani való módon a kapuba tekerte a játékszert. A 26. percben már háromgólosra nőtt a tolnaiak előnye: Balogh sarokrúgását Remili tekert középre, majd Szabó fejelte a kapu előterébe a játékszert, amit végül Poór lőtt a hálóba védhetetlenül. A 30. percben a hazai kapuról kipattanó labdára Balogh érkezett és kapuba vágta a labdát, így 4-0-s paksi előnnyel mentek pihenni a felek.

A szünet után jobbára a paksiak dolgoztak ki helyzetet és veszélyesen is játszottak, valamint Tomiszlav Szivics vezetőedző cserékkel frissített. A 86. percben Poór Patrik alakította ki az 5-0-s végeredményt: Balogh ívelt mértani pontossággal középre egy szabadrúgást a bal oldalról, majd Poór pontosan érkezett, és a hálóba bólintotta a játékszert.

Hatvan – Újpest 0-2 (Onovo 27., Obinna 54.)

Bonyhád – Puskás Akadémia 0-5 Gyurcsó 1., 37. – 11-esből, 41., Tamás N. 87., Golgol 90.)

Már az első percben zörgött a hazaiak hálója. Kiss Tamás iramodott meg a jobb szélen, pontos centerezésére a hosszú oldalon Gyurcsó Ádám érkezett, és a beadáshoz hasonlóan precíz lövéssel szerezte meg a vezetést (0-1).

Öt perccel később már két góllal mehetett volna a felcsúti csapat, ám Golgol Mebrahtu hiába rúgta el Szabó Szilárd kapus lábai közt a labdát, a gólvonalról sikerült menteniük az egyébként kulturáltan futballozó vendéglátóknak. Ausztrál-eritreai támadónk Szolnoki Roland Roland beadásából a kapufát is eltalálta, ám gólt megint csak Gyurcsó szerzett, aki a 37. percben az ellen elkövetett szabálytalanságért nyomán járó tizenegyest értékesítette (0-2) – tudósított a pfla.hu.

Gyurcsó ezután sem állt le: mindössze négy percet kellett várni a rendkívül agilisan futballozó támadó mesterhármasára, aki ismét Kiss Tamással együttműködve kopírozta le a vezető találatot (0–3).

A következő nagy Puskás-lehetőségre a 63. percig kellett várni, ekkor a Gyurcsót váltó Tamás Nándor kapott pazar labdát Golgoltól, aki egyedül vihette a labdát a labdát Szabó kapusra, ám a bonyhádi hálóőr nem kis bravúrral hárítani tudott. Kisvártatva Yoell van Nieff szabadrúgásból célozta meg a kaput, ám próbálkozása kevéssel a felső léc fölött ment el.

Csakhamar a házigazdák is ziccerbe kerültek, de Csigi Ádám hiába játszotta tisztára magát a tizenhatosunkon belül, lövése az első PAFC-os tétmeccsén védő Tóth Balázs portájának bal sarka mellett süvített el. Tamás Nándor aztán egy szép cselsorozat után a Szabó helyett beállt Siklósi kapust is tesztelte, aki szintén jól tette a dolgát.

A 87. percben már nem volt ellenszere a székely legény ellen, aki egy szép labdaszerzés után a balösszekötő helyéről mesterien ívelt a kapuba (0-4). A rendes játékidő utolsó percében született meg a végeredmény, amikor az addig balszerencsésnek mondható Golgolnak közeli lövése immár túljutott a gólvonalon (0-5), így a várt fölényes sikerrel nyitottunk a kupában – egy rendkívül szimpatikus ellenfél ellen.

Sárvár – DVSC 0-3 (Adeniji 19., 49., 61.)

Megkezdte szereplését a DVSC a Magyar Kupa 2019-2020-as kiírásában, az első ellenfél az NB III Nyugati csoportjában szereplő Sárvár FC volt. Herczeg András nem bízott semmit a véletlenre, és erős csapatot küldött a pályára, hiszen hiába szerepel a harmadosztályban az ellenfél, köztudott, hogy ebben a sorozatban a kiscsapatok rendre felszívják magukat, és képesek meglepetést okozni. A múltban ez számtalanszor meg is történt több NB I-es gárdával, nem véletlen tehát az óvatosság – írja a dvsc.hu.

Az első támadást a hazaiak indították – a végén a beadást Kosicky magabiztosan lehúzta -, utána azonban szinte mindig a DVSC-nél volt a labda. A 19. percben megszerezte a vezetést a Debrecen, egy kis szöglet után Varga Kevin ívelte a kapu elé a labdát, Adeniji pedig 5 méterről a hálóba fejelt. Pár perccel később Varga Kevin szabadrúgása alig ment el a jobb kapufa mellett. A 28. percben ismét Varga Kevin előtt alakult ki helyzet, Trujics passzát vágta a kapufára. Még csak három perc telt el, és újabb hatalmas helyzet a Sárvár kapuja előtt, ám egy balról érkező beadást Adeniji közelről nem tudott jól eltalálni. A Loki beszorította a hazaiakat, folyamatosan támadott, de a szünetig újabb gólt nem szerzett.

A második félidőben nem kellett sokat várni az újabb Loki-gólra, a 49. percben Szécsi Márk lőtt kapura, a lövésbe Adeniji beleért, és így jutott a hálóba a labda. Két perc múlva Trujics majdnem növelte az előnyt, de kissé kisodródva tudott próbálkozni, így az oldalhálót találta el. A 61. percben a DVSC megszerezte a harmadik gólt, és ismét a nigériai támadó, Babatunde Adeniji volt eredményes, aki Varga Kevin bal oldalról érkező beadását továbbította 8 méterről a hálóba. Ez volt az utolsó találat a mérkőzésen, a Loki magabiztosan jutott a következő fordulóba.

A teljes mérkőzés

Magyar Kupa, 6. forduló – az élvonalbeli csapatok további eredményei

Hévíz-Mezőkövesd 0-6 (Bertus 4., Sajbán Máté 10., 26., 30., Nesterov 25., Takács T. 36.)

Érd-Diósgyőr 0-1 (Hasani 72.)

Soltvadkerti – Kaposvár 0-4 (Balázs Zs. 14., Vachtler 26., Nagy R. 28., Nagy K. 75.)

MK: Az Eger csak ráijeszteni tudott a Vidire – a szünet után jött a henger