A harmadosztályú Eger SE az NB I-ben százszázalékos MOL Fehérvár FC-t fogadta a Magyar Kupa hatodik fordulójában szombat délelőtt. A Vidi kezdőcsapatán már látszott, hogy egyáltalán nem becsüli le alacsonyabb osztályú ellenfelét, hiszen Marko Nikolic vezetőedző – akit eltiltása miatt Radoje Smiljanic asszisztensedző helyettesített ezúttal a kispadon – az igencsak erős Kovácsik – Nego, Musliu, Rus, Stopira – Pantic, Nikolov – Milanov, Petrjak – Futács, Hodzic tizenegyet küldte pályára.

A kezdeményezést már a legelejétől magához ragadta a Vidi, az első tizenöt percben Futács, Petrjak és Hodzic is próbálkozott lövéssel, ám ezek a kísérletek vagy pontatlanok voltak, vagy Nacsa tudott védeni bravúrokkal. A vendégek legnagyobb lehetősége az első félidőben a 35. percben adódott, ekkor Hodzic 12 méterről a felső lécet találta el. Hatalmas meglepetésre azonban az Eger szerzett vezetést az egyetlen helyzetéből a 43. percben: egy jobb oldali lapos beadás Patakit talált meg középen, aki Musliu mellett egy csel után kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-0.

Eger gólja a Fehérvár ellen

Nagy meglepetésre a félidőben a harmadosztályú Eger, Pataki góljával 1-0-ra vezet a címvédő MOL Fehérvár ellen a Magyar Kupában.

Közzétette: M4Sport – 2019. szeptember 21., szombat

A szünet után magasabb fokozatba kapcsolt Nikolic együttes, két percet sem kellett várni a Vidi egyenlítő góljára, amikor is Hodzic 16 méterről tekerte a labdát a bal alsó sarokba, 1-1. Az 50. percben kis híján a fordítás is összejött, ám Milanov szabadrúgása a felső lécről fölé ment. Az újabb Vidi-találat azonban két perccel később így is megérkezett Futács révén, a támadó Stopira éles beadását váltotta gólra, 1-2.

Fehérvár 2 gyors gólja az Eger ellen

Alig 7 perc elég volt a Fehérvárnak ahhoz, hogy megfordítsa az Eger elleni találkozót, előbb Armin Hodzic, majd Futács Márkó volt eredményes.

Közzétette: M4Sport – 2019. szeptember 21., szombat

A Vidi ezt követően is hatalmas fölényben játszott, folyamatosan az Eger térfelén zajlott a játék és csak az volt a kérdés, mikor érkezik a harmadik vendég találat. Erre a 78. percben került sor, miután Milanov lapos beadását Nikolov 10 méterről a kapuba lőtte a jobb kapufa segítségével, 1-3.

Három perccel később faragott hátrányából az Eger, Árvai találatával 2-3-ra módosult az állás, ám a végeredményt a 89. percben Nikolov állította be, aki Kovács beadását passzolta közelről a hálóba, 2-4.

Gyors gólváltás az Eger-Fehérváron

Nikolov is betalált az egri kapuba, majd három perccel később Árvai szerezte meg a vendéglátók második találatát, azonban Nikolov villant megint és a 89. percben beállította a 4-2-es végeredményt, a Fehérvár így a 64 közé jutott a Magyar Kupában.

Közzétette: M4Sport – 2019. szeptember 21., szombat

Magyar Kupa, 6. forduló, a 64 közé jutásért

Eger SE (NB III) – MOL Fehérvár FC 2-4 (Pataki, 43., Árvai 81., ill. Hodzic 47., Futács 52., Nikolov 78., 89.)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion

Eger: Nacsa – Valkay, Debreceni, Farkas K. (Árvai, 55.), Gajda, Lőrincz – Vitelki B., Antal (Benke, 71.), Kis G. (Kovács D., 91.), Vajda – Pataki.

Vidi: Kovácsik – Nego, Musliu, Rus, Stopira – Pantic (Kovács I., 67.), Nikolov – Milanov, Petrjak (Halmai, 89.) – Futács, Hodzic (Pátkai, 60.).