I. félidő

Négy perc alatt lerendezte a lényegi kérdéseket a Vidi, amely a Cigánd vendégeként szerepelt a Magyar Kupában. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, a 3. percben Marko Scepovicsot rántották le a kapu előtt – azonban a megítélt 11-est Armin Hodzic kihagyta. A folytatásban a fehérváriak fokozatosan nyomtak, aminek meg is lett az eredménye, hiszen félóra alatt megszerezték a vezetést: Pátkait könyökölték le a tizenhatoson belül, a büntetőt Huszti Szabolcs a kapu közepébe bombázta (0-1). A 34. percben kétgólosra hízott a Vidi előnye: Loic Nego beadását Georgi Milanov fejelte a hazai kapuba (0-2).

Két perccel később a gólszerző Milanov könyökölte le a tizenhatoson belül Kovács Gergőt, akit ápolni kell, ám Nagy Nobert játékvezető sípja néma maradt. A félidő előtt még szépíthettek volna a cigándiak, de Timkó Zsolt lövése centikkel ment el a Vidi kapuja mellett, így 0-2-vel mentek pihenni a felek.

II. félidő

A fordulás után az 58. percben újabb gólt szerzett a Vidi: Scepovics és Tamás kényszerítőzése után utóbbi lesen kapta a labdát, ezért a bíró érvénytelenítette a találatot. Hét perccel később emberhátrányba kerültek a hazaiak, Zanko kapta meg a második sárgáját és a vele automatikusan járó pirosat. Az emberelőny ellenére a hazaiak támadtak, többek között a 77. percben Sánta szerzett labdát a fél pályánál, majd passzolt a csapattársához, ám egy igazítás után a lövését Tujvel bravúrral hárította.

A hátralévő időben a Vidi kisebb lehetőségeket kidolgozott, de gólig nem jutott, így így maradt a kétgólos fehérvári győzelem a Cigánd otthonában.

Cigánd SE – MOL Vidi 0-2

Cigánd SE: Hrabina – Bokros, Zanko, Kovács G., Baksa (Horváth A. 84.) – Varga K., Engel, Fodor A. – Molnár L., Timkó (Sánta, 60.), Kis G. (Répási, 67.).

MOL Vidi: Tujvel – Nego, Fiola, Vinícius, Hangya, – Berecz, Pátkai (Kovács I. 74.), Milanov (Tamás K., 56.), Huszti – M. Scsepovics (E. Hadzic 63.), Hodzic

Hatot vágva gálázott a Honvéd a Magyar Kupában