A koronavírus-járvány miatt egyelőre megjósolhatatlan, hogy mikor folytatódhatnak a hazai bajnokságok. Az viszont biztosnak tűnik, hogy túl sok idő nem marad majd a mérkőzések lejátszására, ezért valószínűleg egy szerda-szombat “erőltetett menetben” fejeződhet be az idény. A bajnoki meccsek mellett azonban a Magyar Kupa hátralévő mérkőzéseit is be kell majd illeszteni a versenynaptárba, hiszen a kupagyőztes indulhat az Európa Ligában.

Honlapunk úgy tudja, az elődöntőben érdekelt csapatok nem zárkóznának el attól, hogy két meccs helyett egy találkozón dőljön el a továbbjutás sorsa, így ezzel is “spórolni” tudnának a napokkal.

Ebben az esetben viszont azt kellene eldönteni, hogy mely csapatok legyen a pályaválasztók. Az MTK Budapest – Budapest Honvéd párharcnál az Új Hidegkuti Nándor Stadion akár megfelelő helyszín is lehetne, hiszen idén a kispestiek itt szerepelnek albérletben, így mindkét csapat “hazai” környezetben léphetne pályára.

A Mezőkövesd-Fehérvár elődöntő esetében már nem ilyen egyszerű a helyzet, itt a két félnek kellene megegyezni abban, hogy hol rendezzék meg a találkozót.

Az elődöntőket az eredeti kiírás alapján április 15-én és 22-én játszanák, de az biztos, hogy ezekben az időpontban nem kerül sor a mérkőzésekre. A döntő eredeti időpontja május 20. volt.

Így fejezhetik be a félbeszakadt NB I-es idényt – 4 forgatókönyv jöhet szóba