Vass Patrik (a Nyíregyháza játékosa):Az öltözőben különböző vélemények voltak a sorsolás előtt. Volt aki egy gyengébb csapatot szeretett volna kapni a biztosabb továbbjutás érdekében, volt aki élvonalbelit, mert NB-I-es gárda ellen pályára lépni mindig különleges érzés. Tény, hogy ha egy olyan együttes ellen jutnánk tovább mint a Honvéd, arra mindenki felkapná a fejét. Tudjuk, hogy egy erős kerettel rendelkező csapat érkezik hozzánk, nem mi vagyunk az esélyesek, de szeretnénk javítani a szerdai, elveszített rangadó után, hogy megmutassuk, nem véletlenül vezettük eddig a tabellát az NB-II-ben. Sok együttesnél játszottam már, Nyíregyházán nagyon jó a közösség, és nem titok, az a célom, hogy a Szparival kerüljek vissza az NB-I-be. (nyiregyhazaspartacus,hu)

Horváth Ferenc (Budapest Honvéd):Számomra különleges időszak volt a balmazújvárosi – mondta a kispesti vezetőedző, akinek vasárnap a balmazújvárosi stadionban lesz jelenése a Nyíregyháza elleni Magyar Kupa-meccsen. – Emlékszem, nagyon nehezen fogadtam el a Balmazújváros ajánlatát, de utólag azt mondhatom, életem egyik legjobb döntése volt.

Olyan futballszeretetet kaptam a játékosoktól, a szurkolóktól, a vezetőktől, ami ma már nem nagyon létezik Magyarországon, és ez engem nagyon feltöltött.

– Még akkor is, ha különböző okok miatt nem sikerült a bennmaradás, azonban tisztességgel helytálltunk, a szívemben a mai napig különleges dolog számomra a balmazújvárosi munka. Aki abban a csapatban pályára lépett, mindig az életét adta annak a kisvárosnak a sikeréért, akár odavalósi, akár légiós volt, mondhatjuk, hogy Balmazújváros különleges szigete volt a magyar labdarúgásnak. Számomra mindenképpen. Pozitív visszajelzéseket kaptunk azután, hogy csak az utolsó forduló utolsó pillanataiban dőltek el a dolgok, a szakma az év edzőjének választott, azt gondolom, megtettük, amit lehetett. Nem lesz könnyű dolgunk, sőt, kifejezetten nehéz a sorsolásunk, hiszen riválisunk jól kezdte a szezont, az NB II élmezőnyében foglal helyet, de természetesen tisztában vagyunk azzal, hogy első osztályú csapatként, a Honvéd címerével a mezünkön ki kell harcolnunk a továbbjutást. A Magyar Kupa remek lehetőség arra, hogy trófeát szerezzünk, hogy kilépjünk a nemzetközi porondra, de nem szeretnék ennyire előreszaladni, most csak a Nyíregyháza elleni mérkőzés és a legjobb 32 közé jutás számít. Felkészülünk a riválisunkból, tisztában vagyunk az erősségeivel, valamint azzal, hogyan tudnánk a mi erényeinket kidomborítani, mire van szükségünk a sikerhez. Természetesen szeretnénk jól játszani, de kupasorozatról beszélünk, a legfontosabb a továbbjutás. Mindegy, milyen módon, csak érjük el! Ahogy mondtam is, jó emlékek kötnek Balmazújvároshoz, szeretném, ha ez a vasárnapi mérkőzés után is így maradna. (honvedfc.hu)

A Nyíregyháza – Honvéd MK-mérkőzés 18 órakor kezdődik Balmazújvárosban.

Magyar Kupa: Pályán a Fradi, a Puskás Akadémia és a Honvéd is – a vasárnapi program