Éles kritikával illették a Budapest Honvéd honlapján Németh Ádám játékvezető ténykedését a ZTE elleni, végül kilenc emberrel, hosszabbítás után elveszített kupameccset (1-2) követően.

“Természetesen felvethetjük, hogy egyes helyzetekben hozhattunk-e volna jobb döntéseket, de Németh Ádám következetlen és erélytelen bíráskodása sem csökkentette a ráncokat az arcunkon, sőt a győztes zalaegerszegiek is rengeteget mérgelődtek az ítéletek miatt. S amikor egy csapat kilenc, majd nyolc mezőnyjátékkal teszi ki a szívét-lelkét a pályára, akkor bizony dühítő, hogy mégis búcsúra kényszerülünk” – írta a honvedfc.hu, amely azt is hozzátette, hogy “persze néhány felháborító ítélet azért a hosszabbításra is jutott, sajnos méltatlan volt a játékvezetés a két csapat teljesítményéhez…”.

A kispestiek nemrégiben kinevezett szakvezetője, Horváth Ferenc szerint is volt szerepe a játékvezetésnek abban, hogy csapatának végül búcsúznia kellett a MOL Magyar Kupától a legjobb 16 között.

Szakmailag nagyon nehéz értékelni a meccset, mert hosszú ideig játszottunk emberhátrányban, előbb egy, majd két emberrel voltunk kevesebben. Tovább szerettünk volna jutni, ezért meg is tettünk mindent, abba pedig nem fogok belemenni, hogy kiállítás volt-e, 11-es volt-e, a lényeg az, hogy a játékvezető ítéletei minket sújtottak. De ez a tényeken már nem változtat – fogalmazott Horváth.

Talán jobb lett volna, ha lejátsszuk kispályán. Nem tudtam, hogy csak ennyi emberrel kell jönni

– mondta ezt már az M4 Sportnak a tréner.

VIDEÓ: A ZTE-Honvéd kupatalálkozó összefoglalója itt!

Elmaradt egy 11-es a Fradi-Vidin?

Eközben a közszolgálati sportcsatorna dobta be azt a “büntetőgyanús” jelenetet, amely a Ferencváros és a MOL Fehérvár kupameccsén történt. A 32. percben Bognár Tamás játékvezető nem ítélt 11-est Kovács Dániel és Tokmac Nguen afférja után, a Vidi pedig nem sokkal később betalált, így 2–1-es vendégvezetésről kezdődött – majd fejeződött is be – a második félidő (1-2).

Rebrov a kupakiesésről: “A Fehérvár talán jobban akarta a győzelmet” – a Vidi bombaként robbant