A Magyar Kupa-döntő előtti hétfői sajtótájékoztatón a két vezetőedzőt követően a két csapat egy-egy játékosa is beszélt a várakozásairól. A Ferencváros kapusa, Dibusz Dénes azzal kezdte, kíváncsi, hogy a Paks mennyire fogja felvállalni azt a játékot, amit szokott.

– Bár én már az előző két összecsapásunkon is azt fedeztem fel, hogy jóval óvatosabbak. Annak ellenére, hogy az előrerúgott hosszú labdákra intenzíven és nagy elánnal mennek, abból próbálnak játékot kialakítani, de a védekezésükre sokkal jobban odafigyeltek, nem volt az a totális futball, az a kamikaze játék, ami a korábbi mérkőzéseken azt eredményezte, hogy sok gólt lőttek és sokat is kaptak – folytatta a magyar válogatott játékos. – Arra számítok, ezúttal is jóval szervezettebb védekezésből fognak támadásba lendülni. Valószínűleg ki fogják használni, hogy fizikálisan erősek, szeretik a párharcokat, azokból a második labdákat követően gyorsan tudnak az ellenfél védelme mögé kerülni. Tudjuk, mik az erősségeik és bízom benne, hogy a hazai meccstől eltérően jól is fogunk reagálni erre. Ha kontroll alatt tartjuk a támadóikat, akkor jó eséllyel megnyerjük a kupát.

Dibusz hozzátette, az elmúlt években jónéhány olyan meccset játszottak, akár a nemzetközi porondon is, amin megedződhettek és megszokták azt, hogy minden mozdulatnak, passznak, labdaátvételnek hatalmas, meccset befolyásoló jelentősége lehet.

– Nagyon bízom benne, hogy ez előnyt fog jelenteni számunkra. Az sem titok, hogy minket tartanak esélyesebbnek, de ezt nem teherként kell megélni, mert már évek óta minden bajnokság előtt ki vagyunk kiáltva bajnokesélyes csapatnak, és ezt be is kell bizonyítani a pályán, szerencsére ez az elmúlt négy évben sikerült. Ezúttal 90 vagy 120 perc alatt fog eldőlni minden. A Paksnak azt a fajta játékát és eredményességét, amit az elmúlt két szezonban mutattak, tiszteletben kell tartanunk és nagyon komolyan kell őket vennünk. Minden meccsen készülünk az ellenfél pontrúgásaira, ebbe beletartoznak a tizenegyesek is. Ezúttal nem 3-4 lehetséges rúgóra készülünk fel, hanem gyakorlatilag mindenkire, akiről elérhető anyag van. Böde Danival van közös múltunk, én már hátulról jó néhány tizenegyesét láttam, remélem, most szemből nem kell megnéznem egyet sem – zárta a Fradi egyik legjobbja.

A paksiak közül a korábbi Fradi-támadó, Böde Dániel jelent meg, aki Bognár György vezetőedzőhöz hasonlóan kiemelte, hogy motiválni senkit nem kell egy ilyen meccs előtt.

– Ígérni nem szoktam, amikor a Fradiban játszottam, akkor sem ígértem. Tíz éve rúgtam gólt utoljára a Fradinak, örülnék, ha most sikerülne. Van egy jó pár játékosunk, aki nem játszott még ennyi néző előtt, de amikor én elkezdtem focizni, akkor én is jóval kevesebb néző előtt játszottam. A törökországi példát tudom felhozni, akkor játszottam először 60 ezer néző előtt és rögtön gólt is lőttem a válogatottban. Abban bízom, hogy ahogyan az akkor engem feldobott, úgy ezúttal a társaimat is feldobja majd. Bízom benne, hogy nem teherként fogják megélni a többiek – mondta Böde, majd arra is reagált, hogy elvállalja-e majd a tizenegyest, ha a végén párbajra kerül sor. – Nálunk vannak kiváló tizenegyesrúgók, de a tizenegyesrúgásoknál nem is a rúgótechnika számít sokszor, hanem hogy kinek tisztább a feje a meccs végén. Kiváló edzőnk van, ő ezt nagyon jól átlátja és kijelöli majd a rúgókat.

NB I-es rivális viszi a ZTE egyik legfontosabb játékosát