A számtalan ismert olasz szakvezetőt foglalkoztató eseményen a magyar edzők taktikai prezentációját találták a legjobbnak. A hat fős nemzetközi csapatban négy magyar futballszakember kapott helyet a két ciprusi vezetőedző mellett. A magyar és ciprusi szakemberek alkotta csapat taktikai feladatát a “mágnestáblánál” Kosztasz Szakkasz angolul, Kéri András Dániel, a csakfoci.hu elemző szakértője pedig olasz nyelven mutatta be, és a nap végén a legjobb taktikai prezentáció díjával jutalmazta a szakma a hozzáértésüket.

Laczkó Zsolt, a Sampdoria egykori labdarúgója, testvére, Laczkó János az NB II-es Balmaz Kamilla Gyógyfürdő felnőttcsapatának asszisztensedzője és Kemenes Szabolcs, a III. Kerületi TVE frissen kinevezett vezetőedzője mellett az említett Szakkasz, valamint Kéri voltak a nemzetközi csapat tagjai.

Nagy sikert értek el a magyar edzők Bolognában

A neves eseményen az AC Milanhoz szerződő pályaedző, Fabio Micarelli, vagy épp a Juventusnál, Watfordnál és a Napolinál is edzősködő Adolfo Sormani mellett Giovanni Constantino, a magyar válogatott másodedzője tartott előadást.

A telt házas esemény fénypontja volt, amikor a győztes prezentációt díjazta a szakma és a magyar, ciprusi szakembereket tapsolta a közönség.

A rendezvényen az olasz futballszakmáról írt szakkönyv, a “Calcio Titka” is átadásra került a szerző Kéri tollából. A küldöttség jó benyomást tett az olasz kollégákra és munkájuknak köszönhetően pozitív képet festettek a hazai edzőszakmáról is.