Ahogy arról beszámoltunk, minden jel arra mutat, hogy Szoboszlai Dominik távozhat a télen a Red Bull Salzburgtól, nemrég Christoph Freund sportigazgató is reagált a magyar válogatott középpályásról megjelent hírekre, kvázi elismerve, hogy akár már januárban elmehet a 20 éves futballista.

Kérdés azonban, milyen konstrukcióban távozhat Szoboszlai Mozart városából és az is, hogy valóban mikor. A német Bild szerint a fiatal magyar Dominik vételára 20 millió euró (7,2 milliárd forint – a szerk.) lesz, de ez az összeg a különböző bónuszok miatt még emelkedhet a teljesítménye függvényében.

Az elsőszámú kérőjének sokan az RB Leipziget tartják, amely már 17 játékost igazolt a salzburgi “testvércsapattól”- sajtóinformációk szerint azonban az sem jelenti biztosan azt, hogy Szoboszlai már téltől a német Bundesligában szerepel majd, hogy a lipcseiek valóban készek kifizetni érte már januárban a fentebb említett összeget.

A brit Football Insider szerint ugyanis valós terv az, hogy a német klub már 2021 elején szerződteti Szoboszlait, de egyből vissza is adja kölcsönben Salzburgba a középpályást, aki így csak a nyáron, az Európa-bajnokságot követően költözhet majd Lipcsébe.

(Hasonló példaként említi a lap, ahogyan a Chelsea a Borussia Dortmunddal megegyezett 2019 januárjában, az amerikai Christian Pulisic ügyében.)

A portál szerint a Leipzig terve Szoboszlai angol kérőit, az Arsenalt és a Tottenhamet is “megihlette”, így a két londoni klub is új kontrukción dolgozik a magyar tehetség megszerzése ügyében.