Úgy tűnik, Salzburgban már megbékéltek azzal a ténnyel, hogy Szoboszlai Dominik elhagyja a klubot.

Természetesen szeretnénk, ha a lehető leghosszabb ideig a csapatnál maradna, másrészt az is egészséges, ha a megfelelő időben megteszi a következő lépést a pályafutásában. Meglátjuk, mi történik télen, de nagy a valószínűsége, hogy egy nagy klubhoz kerül – kezdte Christoph Freund a Sky Sport Austriának, majd folytatta – Bár az elmúlt hetekben több mérkőzésen is hihetetlen teljesítményt nyújtott, mégis akadtak kevésbé jó meccsei is. Domi esetében a fejlődés következő lépése, ha minden találkozón magas szinten fog teljesíteni.

Osztrák sajtóhírek szerint az Atlético Madrid, a Real Madrid, az Arsenal, a Tottenham Hotspur és az RB Leipzig is érdeklődik Szoboszlai iránt.

Hogy erre még hat hónapig lesz lehetősége Salzburgban, vagy “egy másik bajnokságban, ahol új kihívásokat keres”, az még várat magára. Bármi is legyen azonban a döntés, Christoph Freund egy dologban biztos.

Meg vagyok győződve, hogy a következő években Európa egyik legjobb középpályásává válhat – nyilatkozta a sportigazgató.

Szoboszlai két évig FC Lieferingben játszott a másodosztályban, tavalyelőtt az Red Bull Salzburg felnőtt csapatához került, tavaly az év játékosa lett az osztrák Bundesligában. A szezonban 14 mérkőzésen 5 gólt szerzett, és kilenc gólpasszt jegyzett. (MTI/csakfoci.hu)

20 millió euróért távozhat

A Bild című német napilap információi szerint Szoboszlai Dominik vételára 20 millió euró (7,2 milliárd forint – a szerk.) lesz, de ez az összeg a különböző bónuszok miatt még emelkedhet a teljesítménye függvényében. A vevő az RB Leipzig, amely korábban már 17 játékost igazolt a salzburgiaktól.

Szoboszlai lehet a német együttes keretében a harmadik magyar játékos, Gulácsi Péter és Willi Orbán mellett, negyedik pedig a klub történetében. Korábban, jelenleg a dunaszerdahelyi DAC-ot erősítő Kalmár Zsolt is megfordult Lipcsében.

Megerősítve: Bundesliga-csapat érdeklődik Szoboszlai iránt