Az angliai hitc.com annak kapcsán vette elő Szoboszlai Dominikot újra, hogy a magyar válogatott futballista csapata legjobbjaként továbbjutáshoz segítette góljával az RB Leipziget a Német Kupában. Szoboszlai mutatói pedig egyre jobbak az. idényben, hiszen nyolc Bundesliga-bajnokin 3-3 gólja és gólpassza van, míg a kupában két találkozón két gólt szerzett.

Mindezeket látva a britek rendkívüli módon sajnálják, hogy a fiatal középpályás tavaly télen nem az Arsenalnál kötött ki végül.

“Továbbra is úgy érezzük, hogy az Arsenal Szoboszlai Dominik mindössze 22,6 millió fontos vételárával egy igazán nagy fogást kótyavetyélt el. Mikel Arteta végül úgy döntött, hogy inkább Martin Ødegaardot szerzi meg inkább és Szoboszlaiaz RB Leipzighez igazolt. Elég furcsa döntésnek tűnt már ez akkor is, mert a 21 éves játékos az egyik legígéretesebb játékmesternek számított Európában. Most az Arsenal drukekrei nagyon bánják és a fejüket verik az elszalasztott üzlet miatt, pláne, hogy például Szoboszlai fenomenális Greuther Fürth elleni gólpasssza is a neten kering.

Persze, Ødegaard is egy jó kis focista, aki folyamatosan fejlődik, de mi úgy látjuk, Szoboszlaiból még akár Aranylabdás is lehet. A következő állomása pedig egy európai óriás, mint a Bayern vagy a Real Madrid lehet – azaz az Arsenal megint nagy valószínűséggel lemarad majd róla

– írja a portál, amely több Arsenal-drukker csalódott posztját is idézte az elmaradt Szoboszlai-üzlet miatt. Például azt, hogy

“Nekünk meg van egy Ødegaardunk ehelyett a démon helyett…”

A meccs legjobbjának választott Szoboszlai: “A nap végén nem számít, hogy 1-0-ra vagy 4-0-ra nyertünk”