Ahogyan arról beszámoltunk, az RB Leipzig a Német Kupa legjobb 32 csapata között 1-0-ra verte idegenben a negyedosztályú Babelsberget. A Bundesliga-csapat győztes találatát a kezdőként 80 percet játszó Szoboszlai Dominik szerezte, míg Willi Orbán végig a pályán volt.

A lefújást követően a magyar középpályást választották meg a meccs legjobbjának, a lipcseiek hivatalos oldalán pedig értékelte is a 90 percet.

– Az volt a célom, hogy a legjobbamat nyújtsam. Tisztelet a Babelsbergnek. Nem volt könnyű itt játszani, és látszott, hogy nagyon akartak nyerni. Mi azonban a saját játékunkra koncentráltunk, és jól is játszottunk, különösen az első félidőben. A második félidőben talán egy kicsit nagyobb tempóra lett volna szükségünk, és egy kicsit szerencsétlenek is voltunk a befejezésekkel. A nap végén nem számít, hogy 1-0-ra vagy 4-0-ra nyertünk. A lényeg, hogy továbbjutottunk a következő fordulóba – idézi Szoboszlait az rbleipzig.com.

Az RB Leipzig számára szombaton folytatódik a bajnokság, az ellenfél a 15. helyen álló Eintracht Frankfurt lesz idegenben.

Német Kupa: Szalai Ádám sarokkal adta a győztes gólpasszt a 114. percben – videó