Ahogy arról már beszámoltunk, a hónapokig sérült, illetve jegelt magyar válogatott csatár, Szalai Ádám a vezető- és edzőcserének is köszönhetően új esélyt kaphat Mainzban. A decemberben kinevezett új (pontosabban visszatérő) ügyvezető, Christian Heidel, illetve a nemrégiben munkába állt új vezetőedző, Bo Svensson (Szalai egykori csapattársa) kinevezése egyértelműnek pozitív változást hozott a légiós számára, ennek köszönhetően a bajnokságban és a kupában is pályára léphetett már hosszas kihagyást követően.

Ugyanakkor a német fussball-wm.pro és a Bild cikke alapján mindez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a tavaszt biztosan Mainzban kezdi majd meg Szalai. Ennek oka pedig a nyári Európa-bajnokság lehet. Arról Marco Rossi szövetségi kapitány is beszélt az ősszel, hogy véleménye szerint jót tenne Szalainak és a nemzeti csapatnak is, ha a sokáig mellőzött támadó inkább klubot váltana már a tavaszi idény előtt.

És bár úgy tűnik, a korábbiaknál nagyobb szerepet kaphat a csatár jelenlegi klubjánál,

a németek szerint Szalai a téli átigazolási végéig kivárhat, ha pedig addig sem kap majd sokkal több játékpercet, amint az idény eddigi részében, akkor annak ellenére is lépéseket tehet januári klubváltása érdekében, hogy szerződése a jelen állás szerint egyébként is lejárna a szezon végeztével.

A lapok hozzáteszik, hogy a komoly konkurencia (Jean-Philippe Mateta, Robin Quaison, Karim Onisiwo és Jonathan Burkardt is rendelkezésre áll a csatársorban) miatt nem feltétlenül valószínű, hogy a 33 éves futballista túl sokat lesz majd a pályán. Szalai viszont a válogatott és a remények szerint részben hazai rendezésű kontinenstorna miatt mindenképpen szeretne játékba lendülni, így lehet, hogy a téli váltás mellett dönt majd inkább.

Korábban egy olyan hír is napvilágot látott, hogy a Mainz biztosan nem hosszabbít szerződést a 67-szeres magyar válogatott támadóval, majd nemrég itthon írtak arról, hogy a Ferencváros leigazolná a csatárt, aki azonban cáfolta ezt egy azóta eltűnt bejegyzésben.

Csányi: “Felhívott egy tulajdonos Európa TOP 4-es klubjától, hogy melyik magyart kellene leigazolni” – az MLSZ-elnök nyíltan Szoboszlaiék prémiumáról, az NB I létszámáról és a Vasasról